Expertii veterinari din UE au adoptat noi masuri de tranzitie destinate adaptarii produselor agricole din Romania si Bulgaria la normele europene.
Aceste masuri ar putea atenua ingrijorarea Rusiei, care a amenintat ca va impune un embargo asupr
Expertii veterinari din UE au adoptat noi masuri de tranzitie destinate adaptarii produselor agricole din Romania si Bulgaria la normele europene.
Aceste masuri ar putea atenua ingrijorarea Rusiei, care a amenintat ca va impune un embargo asupra produselor europene de origine animala dupa 1 ianuarie 2007. Astfel, Romania si Bulgaria nu au voie sa reexporte catre restul UE toate produsele de origine animala pe care cele doua tari le importa inainte de 1 ianuarie 2007 sau care se vor afla in vama la aceasta data si care nu respecta normele europene. Produsele neconforme cu standardele UE vor putea fi vandute pe piata interna sau reexportate pana la sfarsitul anului 2007 catre tari nemembre UE, dar numai cu autorizatie din partea statului destinatar. Aceste noi masuri au fost prezentate de expertii Comisiei Europene, luni, la Moscova, in timpul reuniunilor avute cu omologii lor rusi, a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei. Reuniunile au drept scop sa explice partii ruse ca au fost luate "toate garantiile necesare" pentru a mentine standardele europene in materie de securitate alimentara si dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la UE, a adaugat oficialul european. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.