CONTROL - RA-APPS mai adauga opt ""colaborari"", anuntand ca a incheiat cu Elena Udrea 12 contracte de asistenta juridica in perioada decembrie 2003 - octombrie 2004, valoarea totala a acestora ridicandu-se la 2.350.000.000 lei vechi. Autoritatea d
CONTROL - RA-APPS mai adauga opt ""colaborari"", anuntand ca a incheiat cu Elena Udrea 12 contracte de asistenta juridica in perioada decembrie 2003 - octombrie 2004, valoarea totala a acestora ridicandu-se la 2.350.000.000 lei vechi. Autoritatea de Control a Guvernului va face verificari in acest caz.
Potrivit presedintelui GIP, Mugur Ciuvica, cabinetul individual de avocatura al Elenei Udrea a primit in perioada 21-28 septembrie 2004, cand aceasta era consilier general la Primaria Capitalei, contracte de asistenta juridica din bani publici in valoare totala de 710 milioane de lei din partea RA-APPS, regie aflata in subordinea lui Eugen Bejinariu, la acea vreme secretar general al Guvernului Nastase. GIP a solicitat public RA-APPS sa raspunda daca Elena Udrea a primit contractele de la RA-APPS din 2004 in urma unor licitatii, care au fost motivele pentru care RA-APPS a apelat la un avocat cu putina experienta, ca Elena Udrea, pe ce criterii au fost stabilite onorariile primite de aceasta.
ALTE OPT. RA-APPS a raspuns ieri printr-un comunicat de presa solicitarilor presedintelui GIP, aratand ca in perioada decembrie 2003-octombrie 2004 intre Regie si cabinetul de avocatura Elena Udrea au fost incheiate 12 contracte de asistenta juridica, in valoare totala de 2.350.000.000 lei vechi. Primul contract intre RA-APPS si Udrea a fost incheiat la 4 decembrie 2003 si era in valoare de 310 milioane lei vechi. Ultimul contract incheiat intre cele doua parti este datat, conform RA-APPS, 6 octombrie 2004 si era in valoare de 160 de milioane lei vechi. Cel mai ""gras"" contract a fost incheiat la 21 septembrie 2004, in valoare de 400 milioane de lei vechi. ""Mentionam faptul ca toate controalele au fost atribuite in mod direct fara organizarea unei licitatii. In documentele regiei nu au fost identificate acte care sa expuna motivele oficiale pentru care conducerea RA-APPS din perioada decembrie 2003-octombrie 2004 a optat pentru incheierea celor 12 contracte cu cabinetul de avocatura al Elenei Udrea si nu pentru utilizarea juristilor angajati in cadrul institutiei. De asemenea, nu poate fi demonstrata existenta unor criterii explicite pe baza carora s-au stabilit onorariile. Din cei 2.350.000.000 ROL care au fost platiti cabinetului de avocatura Elena Udrea, in baza contractelor de asistenta juridica mentionate mai sus, nu a fost restituita pana in prezent nici o suma"", se arata in comunicatul RA-APPS.
CONTROL. Surse guvernamentale sustin ca dezvaluirile facute marti de Mugur Ciuvica vor fi verificate de Autoritatea de Control a Guvernului. Purtatorul de cuvant al Executivului, Oana Marinescu, a precizat insa ca subiectul contractelor incheiate de catre firma de avocatura a Elenei Udrea si RA-APPS nu a fost discutat in sedinta de Guvern de ieri. De altfel, pentru demararea unei anchete de catre Corpul de control nu este nevoie in mod expres de solicitarea premierului, sustin sursele citate, care nu au putut preciza exact cand vor incepe verificarile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.