Sase dintre invinuitii din Dosarul Privatizarilor, acuzati de infractiuni ce aduc atingere sigurantei nationale, au fost chemati ieri la Parchetul General pentru audieri aproape in acelasi timp. Primul care s-a prezentat la audieri a fost consilierul
Sase dintre invinuitii din Dosarul Privatizarilor, acuzati de infractiuni ce aduc atingere sigurantei nationale, au fost chemati ieri la Parchetul General pentru audieri aproape in acelasi timp. Primul care s-a prezentat la audieri a fost consilierul ministerial Mihai Radu Donciu, iar la scurt timp si-au facut aparitia cetateanul turc Mustafa Oral, fostul adjunct al sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizare in Industrie din cadrul MEC, Dorinel Mucea, Vadim Benyatov, consultantul bulgar Stamen Stancev si Robert Neagoe. Dupa aproximativ 20 de minute, Stamen Stancev, Vadim Benyatov Don si Mustafa Oral au parasit Parchetul General in jurul orei 15.00, urmand sa se reintoarca pentru a fi audiati in jurul orei 19.00. La inchiderea editiei audierile continuau.
Decizia procurorilor de a-i chema la audieri in acelasi timp pe cei sase invinuiti este extrem de ciudata. Si asta pentru ca, in mod normal, audierile se fac in baza unei "programari". Iar faptul ca acestia au fost chemati in acelasi timp la Parchetul Instantei Supreme, ca dupa 20 de minute sa li se spuna ca trebuie sa revina mai pe seara nu se incadreaza in practica obisnuita. Avocatul lui Mustafa Oral a declarat ca clientul sau se considera nevinovat. Acesta a spus ca Oral a fost chemat la audieri datorita legaturii pe care o are cu Stamen Stancev, "care nu este altceva decat o relatie interumana si in nici un caz una de afaceri".
Vadim Benyatov a spus ca este surprins de acuzatiile care i se aduc. "Fac afaceri de genul acestora in mai multe tari, iar Romania este singura tara in care sunt acuzat de spionaj", a spus acesta. Radu Donciu a spus ca este complet nevinovat si ca a lamurit cu anchetatorii mai multe aspecte privind anchetarea sa. Michal Susak, unul dintre invinuitii care nu se afla in Romania, a respins acuzatiile. "Am auzit despre ancheta de la presa din Romania. Sunt socat, deoarece acuzatiile sunt ridicole. Nu am facut nimic rau", a declarat Susak revistei Czech Bussines Weekly. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.