Grupul elen de telecomunicatii OTE a raportat un profit net de 223,6 milioane euro in perioada iulie-septembrie, dupa o pierdere de 493,2 milioane euro in trimestrul al treilea 2005, in urma evolutiei pozitive a veniturilor din serviciile de Internet
Grupul elen de telecomunicatii OTE a raportat un profit net de 223,6 milioane euro in perioada iulie-septembrie, dupa o pierdere de 493,2 milioane euro in trimestrul al treilea 2005, in urma evolutiei pozitive a veniturilor din serviciile de Internet rapid si de telefonie mobila. Potrivit raportului OTE, veniturile Romtelecom s-au plasat la 665 milioane euro in primele noua luni, cu 4,2% sub valoarea aferenta perioadei ianuarie-septembrie 2005, iar profitul net a scazut cu 56,4%, la 41,6 milioane euro. Veniturile provenite din segmentul de telefonie interna (apeluri nationale) s-au plasat la 451,4 milioane euro, in scadere cu 5,64% fata de incasarile din primele trei trimestre ale anului 2005, in timp ce convorbirile internationale au adus venituri de 97,3 milioane de euro, in scadere cu 10,74%.
Conducerea OTE urmareste restructurarea grupului si reducerea costurilor, in conditiile in care guvernul elen are ca obiectiv privatizarea companiei, pana in iunie 2007, pentru reducerea datoriei publice a Greciei.
Ministrul Finantelor a anuntat anterior ca va cauta un partener stategic pentru OTE, fiind preferata o companie europeana de telecomunicatii, care va participa si la managementul grupului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.