Orban a reusit sa castige simpatia tuturor grupurilor parlamentare din legislativul comunitar, neexistand nici o critica dura la adresa lui. Votul final privind postul sau va fi dat in Parlamentul European la data de 12 decembrie. Convocata in mod ex
Orban a reusit sa castige simpatia tuturor grupurilor parlamentare din legislativul comunitar, neexistand nici o critica dura la adresa lui. Votul final privind postul sau va fi dat in Parlamentul European la data de 12 decembrie. Convocata in mod extraordinar, Conferinta Presedintilor din Parlamentul European (care ii reuneste pe sefii grupurilor politice din legislativul comunitar) a dezbatut ieri seara, timp de doua ore, problema postului lui Leonard Orban. Grupul socialistilor europeni a facut presiuni intense pentru includerea in portofoliul lui Orban si a problemelor minoritatilor nationale, fara un rezultat clar.
Jan Marinus Wiersma, vicepresedintele socialistilor europeni, a declarat ieri ca grupul pe care il reprezinta doreste includerea multiculturalismului in portofoliul care va fi ocupat de Orban, in acest cadru urmand sa fie inclusa si problema tiganilor din Europa. Pe de alta parte, celelalte grupuri parlamentare isi doresc ca problema minoritatilor nationale sa fie lasata in sarcina statelor membre. Conferinta Presedintilor din Parlamentul European a decis ieri seara sa transmita presedintelui Comisiei Europene, Manuel Durao Barroso, un mesaj prin care sa ii solicite acestuia sa defineasca sarcinile lui Leonard Orban - practic pisica a fost aruncata in curtea executivului comunitar. Presedintele Parlamentului European a refuzat sa acorde explicatii suplimentare, declarand ca asteapta raspunsul Comisiei Europene.
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.