Ca urmare a parteneriatului dintre Microsoft si Novell, unul dintre cei mai mari distribuitori de Linux, clientii vor putea beneficia de pe urma interoperabilitatii intre cele doua sisteme. Potrivit directorului general Novell Romania, Claudiu Borsan
Ca urmare a parteneriatului dintre Microsoft si Novell, unul dintre cei mai mari distribuitori de Linux, clientii vor putea beneficia de pe urma interoperabilitatii intre cele doua sisteme. Potrivit directorului general Novell Romania, Claudiu Borsan, Microsoft va recomanda oficial Suse Linux Enterprise pentru companiile care vor dori sa utilizeze Windows si Linux.
In plus, Microsoft va distribui cupoane pentru mentenanta si suportul Suse Linux Enterprise Server. Intelegerea dintre Microsoft si Novell se concentreaza asupra a trei arii tehnice: virtualizare, servicii web pentru managementul serverelor ""fizice"" si virtuale, compatibilitate pentru formatul documentelor.
Un alt aspect al parteneriatului este legat de patente. In cazul de fata, companiile pot utiliza in deplina siguranta atat solutiile Microsoft, cat si Suse Linux, deoarece nici una dintre aceste companii nu va ridica problema patentelor software in detrimentul celeilalte companii. (Alexandru Radescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.