Presedintele Grupului de Investigatii Politice (GIP), Mugur Ciuvica, o acuza pe Elena Udrea (PD) ca, in 2004, a primit de la "sistemul ticalosit" pesedist, urmare a serviciilor de avocatura prestate, suma de 710 milioane de lei.
Intr-un
Presedintele Grupului de Investigatii Politice (GIP), Mugur Ciuvica, o acuza pe Elena Udrea (PD) ca, in 2004, a primit de la "sistemul ticalosit" pesedist, urmare a serviciilor de avocatura prestate, suma de 710 milioane de lei.
Intr-un comunicat de presa difuzat ieri, Ciuvica dezvaluie ca, in urma cu doi ani, in timp ce Udrea era consilier general la Primaria Capitalei din partea Aliantei D.A., Cabinetul Individual de Avocatura "Udrea Elena Gabriela" a primit din partea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) contracte din bani publici in valoare de 710 milioane de lei. "La acea vreme, RAAPPS era in subordinea Secretarului General al Guvernului Nastase, Eugen Bejinariu. Eugen Bejinariu, prieten de familie al Elenei Udrea, fusese plasat de Traian Basescu in fruntea listei celor care fac parte din <<mafia personala a lui Adrian Nastase>>", subliniaza seful GIP. Conform acestuia, pentru a incasa sutele de milioane de la RAAPPS, Elena Udrea a emis patru facturi in aceeasi zi, 9 decembrie 2004, cu trei zile inainte ca Basescu sa fie ales presedintele Romaniei. Liderul GIP mai aminteste ca, la inceputul lunii februarie 2005, la patru luni dupa ce primise contractele de la RAAPPS, activitatea de avocat a Elenei Udrea a incetat, aceasta fiind numita de presedintele Basescu consilier de stat, sefa Cancelariei prezidentiale. In comunicat, Ciuvica solicita RAAPPS sa precizeze daca Udrea a primit contractele in urma unor licitatii, pe ce criterii au fost stabilite onorariile si de ce institutia nu s-a multumit sa fie reprezentata de unul dintre juristii angajati ai Regiei. Contractele incheiate de Elena Udrea cu RAAPPS in 2004 si facturile emise se gasesc la adresa http://www. grupul.ro/files/elena.udrea/.
Fostul consilier prezidential a respins ieri acuzatiile aduse de Ciuvica, sustinand ca atacurile acestuia reprezinta "o noua incercare de manipulare a opiniei publice", intrucat in cadrul "relatiei profesionale" pe care a avut-o cu RAAPPS, cabinetul sau de avocatura "a reprezentat interesele statului roman, RAAPPS fiind o regie a acestuia si nu o institutie a PSD". "Apreciez interesul manifestat de partenerul de afaceri al familiei Voiculescu fata de persoana mea, dar ar trebui ca acesta sa nu-si faca iluzii ca va putea influenta alegerile interne din cadrul Partidului Democrat, printr-o noua incercare grosolana de manipulare a opiniei publice", a declarat Elena Udrea. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.