Comisia de Apel a FRF a acceptat in sedinta de luni memoriul inaintat de antrenorul lui FC Arges, Dorinel Munteanu, prin care acesta contesta decizia Comisiei pentru Statutul Jucatorului de a-l obliga la plata a 200.000 de euro catre fosta sa echipa,
Comisia de Apel a FRF a acceptat in sedinta de luni memoriul inaintat de antrenorul lui FC Arges, Dorinel Munteanu, prin care acesta contesta decizia Comisiei pentru Statutul Jucatorului de a-l obliga la plata a 200.000 de euro catre fosta sa echipa, CFR Cluj. "Munteanu a depus doua memorii, unul cu amendarea lui ca antrenor, pentru ca a parasit pe CFR, iar altul privind suspendarea ca jucator. Amandoua au fost acceptate. S-a desfiintat ca fiind nefondata decizia suspendarii si cazul a fost trimis spre judecare la Comisia de Disciplina", a declarat secretarul comisiei, Mircea Cezar Ionescu, care a afirmat ca CFR l-a angajat pe Munteanu cu o conventie civila de prestari servicii si nu cu un contract de munca, asa cum prevede regulamentul. "Este o greseala si a celor de la Liga ca au acceptat conventia", a completat Ionescu.
Comisia pentru Statutul Jucatorului din cadrul FRF a decis pe 14 noiembrie ca Munteanu sa plateasca 200.000 de euro catre fosta sa echipa, CFR, asa cum era prevazut in contractul cu gruparea clujeana. Totodata, ca jucator al lui CFR, Munteanu a fost obligat la returnarea catre clubul ardelean a 50 la suta din drepturile financiare incasate pana la data parasirii echipei. De asemenea, potrivit deciziei comisiei, in momentul in care ar fi fost legitimat la un alt club, Munteanu ar fi avut de ispasit si o suspendare de zece etape. Finantatorul lui FC Arges, Cornel Penescu, a apreciat drept corecta decizia Comisiei de Apel si a precizat ca, in curand, Dorinel Munteanu va fi declarat jucator liber de contract si va fi legitimat la FC Arges, fiind posibil ca debutul acestuia sa aiba loc la meciul cu "Poli" Timisoara, din etapa a 19-a a Ligii I. "In sfarsit o decizie corecta. Asa cum am mai spus, Dorinel nu va plati acesti bani si nici nu va fi suspendat ca jucator. Vom face o cerere si in cateva saptamani va fi declarat jucator liber de contract, pentru ca actele lui cu CFR sunt in neregula. Nu cred ca s-a mai intalnit ca un jucator ca el sa aiba un contract de zece mii de euro ca jucator", a spus Penescu. In schimb, presedintele executiv al lui CFR, Iuliu Muresan, a declarat ca decizia Comisiei de Apel a FRF trimite fotbalul romanesc in haos. "Decizia" trimite fotbalul romanesc in haos, pentru ca, de acum inainte, fiecare face ce vrea. Hotararea a fost influentata de o persoana malefica din fotbal, care s-a bagat in mod nefericit in anumite situatii si careia nu pot sa-i spun numele. "Nu ne lasam, ne vom adresa Comisiei de Arbitraj si instantelor civile", a afirmat Muresan. "Este o decizie nedreapta. Faptul ca s-a spus ca Dorinel nu a fost antrenor la CFR pune sub semnul intrebarii tot ceea ce s-a intamplat la comisie. Toata lumea stie ca Dorinel a fost antrenor la CFR, are carnetul de antrenor la noi, are contract de antrenor depus la liga, deci toate conditiile sunt intrunite. La Arges, nu stiu pe ce post este", a completat Muresan. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.