Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, da drept sigura redeschiderea autostrazii Bucuresti-Pitesti joi, cu cinci zile inainte de termenul la care constructorul spune ca e posibil.

Lucrarile de refacere a autostrazii Bucuresti-Pitesti vor fi finalizate joi, 30 noiembrie, cind traficul va fi reluat pe toate cele patru benzi, a declarat ieri ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

„Se lucreaza acum pentru montarea parapetelor despartitoare pe o lungime de circa 200 de metri, dar cred ca vom putea deschide autostrada inainte de fixarea acestora, astfel incit in acest weekend sa se poata circula", a mai spus Berceanu.

Surse oficiale din firma Euroconstruct Trading, care efectueaza lucrarile de reparatii, au declarat ieri ca „spera ca lucrarile sa fie definitivate pe 5 decembrie", adica atunci cind vor fi receptionate si montate si parapetele despartitoare ale autostrazii. „In Romania exista un singur producator al acestor parapete si asteptam sa le primim de la acesta", ne-a declarat sursa indicata.

Lucrarile de reparatii pe un tronson de 23 de kilometri din autostrada Bucuresti-Pitesti sint efectuate de un consortiu de firme, format din companiile Euroconstruct, PA&Co International si Search Corporation. Asocierea a cistigat dreptul de a efectua lucrarile in luna iunie, in urma unei licitatii controversate care a fost contestata de firma austriaca Alpine. Oferta consortiului autohton a fost de 30 de milioane de euro, superioara celei prezentate de concurenta austriaca, insa organizatorii licitatiei au declarat la acel moment ca austriecii nu aveau incluse in oferta toate lucrarile.

Berceanu, inaugurari pe jumatate Nu va fi prima oara cind ministrul Transporturilor inaugureaza obiective nedefinitivate sau a caror reparatie nu este terminata. Sensul de circulatie Pitesti-Bucuresti a autostrazii omonime a fost inaugurat in vara acestui an, de asemenea, fara parapete, iar portiunea de autostrada Drajna-Fetesti a intrat in exploatare fara strat de rulare.