Ancheta Biroului britanic pentru Fraude i-a determinat pe sauditi sa suspende negocierile cu BAE Systems pentru achizitionarea a 72 de avioane. Aceasta este o grea lovitura data industriei militare britanice si celor 50.000 de angajati ai Eurofighter
Ancheta Biroului britanic pentru Fraude i-a determinat pe sauditi sa suspende negocierile cu BAE Systems pentru achizitionarea a 72 de avioane. Aceasta este o grea lovitura data industriei militare britanice si celor 50.000 de angajati ai Eurofighter, la care se adauga si furnizori precum Rolls-Royce sau Smith Group. Actiunile BAE au cazut deja la bursa cu aproape 3 procente.

De mai bine de doi ani, Biroul pentru Fraude ancheteaza o presupusa mita de 90 de milioane de dolari data de BAE familiei regale saudite pentru acceptarea contractelor militare din cadrul programului petrol contra arme, Al Yamamah. Programul a debutat in 1985, livrarea celor 72 de aparate Eurofighter Typhoon, in valoare de 40 miliarde de euro, fiind cea mai recenta tranzactie. Picatura care a umplut paharul temerilor saudite a fost anuntul verificarii conturilor detinute de familia regala in bancile elvetiene. Ancheta privind darea de mita s-a extins si asupra contractelor dintre BAE si Romania, Cehia si Chile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.