Oricit de putin v-ati fi uitat la reclame in ultimul timp, sint sigur ca stiti spotul acela cu puiul mort, pe care copilul il arunca in sus, convins fiind ca e viu si ca va zbura? Ee, in ultima vreme, declaratiile pe care liderii PNL le fac la televi
Oricit de putin v-ati fi uitat la reclame in ultimul timp, sint sigur ca stiti spotul acela cu puiul mort, pe care copilul il arunca in sus, convins fiind ca e viu si ca va zbura? Ee, in ultima vreme, declaratiile pe care liderii PNL le fac la televizor se suprapun in imaginatia mea pe scenariul acestui spot. Il vad pe Tariceanu mic, luind dintr-un carucior un cadavru de pui si aruncindu-l in aer cu inocenta in timp ce-i striga: zboara, partidule, zboara! La sfirsitul saptaminii trecute, inainte ca Tariceanu sa ceara si sa primeasca demisia dlui Flutur din functia de ministru, am vazut citeva secvente halucinante in care, intr-o interventie la Realitatea TV, dl Orban vorbea despre ceea ce se intimpla in partid cu o liniste cutremuratoare. Spunea, pastrind referinta din spot, ca treaba PNL e sa arunce puiul mort in aer si sa-l invite sa decoleze; daca acesta zboara sau nu, e mai putin important. Si oricum nu e treaba lor. Miercuri seara, televiziunile de stiri si generaliste si-au inceput jurnalele din prime time cu imagini de la Cotroceni, in care dl Basescu accepta revocarea din functie a dlui Flutur, motivind ca disputele din PNL nu privesc Presedintia si ca premierul isi asuma toata responsabilitatea. Urmatoarea stire a fost de la Palatul Victoria unde dl Tariceanu, senin si destins, ii asigura pe cetateni ca internarea sa nu va afecta bunul mers al activitatii Guvernului si ca, oricum, puiul a fost aruncat in aer. Cred ca in acest moment, ideea de a arunca puiul mort in curtea Cotrocenilor si a te lamenta apoi ca nu zboara a devenit absolut inacceptabila pentru orice om cu bun-simt care se uita cu tristete cum PNL aterizeaza pe asfaltul din fata supermarketului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.