Atacantul lui Sahtior a inscris impotriva Romei, iar clubul la care este legitimat Cristi Chivu vrea sa il transfere pentru opt milioane de euro.

Este aproape sigur ca Mircea Lucescu va pleca de la Sahtior, cel mai tirziu in vara lui 2007, iar o data cu el se va sparge si colonia de fotbalisti romani de la Donetk. Il Luce va alege Bizantul, dar elevii sai viseaza la bogatia Vestului. Cotidianul italian "Il Messagero" ne anunta ca atacantul Ciprian Marica va ajunge in curind sa joace in Cetatea Eterna, Giovanni Becali negociindu-i chiar in aceste zile trecerea la AS Roma.

Chivu ramine pe loc

Fostul impresar era asteptat azi-noapte in capitala Italiei, el sosind de la Bruges, unde a asistat la meciul din Cupa UEFA al lui Dinamo. In Peninsula are de rezolvat doua probleme, si anume renegocierea contractului lui Chivu, scadent in vara lui 2008, si transferul atacantului lui Sahtior, care se pare ca s-ar cifra la opt milioane de euro, salariul anual al lui Marica la AS Roma urmind sa fie de 1,3 milioane de euro. Intre timp, Marica a marcat chiar in poarta Romei, in a cincea etapa din grupele Champions League, golul care il face pe Lucescu sa mai spere la locul doi in gr. D. Conditia esentiala este ca Sahtior sa cistige si peste doua saptamini, la Olympiakos, iar Roma sa piarda la Valencia, care este deja calificata in optimi. Pe de alta parte, daca Sahtior pleaca invinsa din Grecia pierde inclusiv locul prin care si-ar continua parcursul european in Cupa UEFA.

Mourinho da emotii Barçei

Cu o etapa inaintea incheierii fazei grupelor, zece echipe si-au asigurat deja prezenta in optimile Ligii Campionilor (Real Madrid, Lyon, Bayern München, Liverpool, PSV, Valencia, Celtic Glasgow, AC Milan, Chelsea si Inter), iar zece sint eliminate (Dinamo Kiev, Steaua, Levski, Spartak Moscova, Bordeaux, Galatasaray, Hamburg, FC Copenhaga, Anderlecht si Sporting). Printre cele 12 formatii care au ramas sa-si dispute cele sase locuri ramase disponibile in C1 se afla insasi detinatoarea trofeului, FC Barcelona, aflata in prezent pe locul trei al grupei A, la doua puncte de Chelsea si Werder Bremen. Nemtii au invins miercuri campioana Angliei, printr-un gol marcat in urma unui corner, insa englezilor nu le-a picat chiar greu acest rezultat, ei avind practic asigurat primul loc, atit timp cit pe 5 decembrie vor juca acasa cu Levski. De altfel s-a indus ideea ca Jose Mourinho s-a lasat batut, spre a-i ingropa pe catalani, el folosindu-l pe nigerianul de 19 ani Obi Mikel in locul lui Sevcenko, in conditiile in care ii mai lipseau dintre titulari Frank Lampard (suspendat) si Ricardo Carvalho (accidentat). Oricum, meciul decisiv pentru Barça se va juca pe 5 decembrie, pe Nou Camp, impotriva lui Werder.