Reprezentantii Comitetului de Initiativa Bolyai (CIB) au incercat ieri sa monteze placute in limba maghiara la Universitatea Babes-Bolyai.

Actiunea a inceput la Facultatea de Chimie, unde vicepresedintele CIB, Hantz Peter, care in
Reprezentantii Comitetului de Initiativa Bolyai (CIB) au incercat ieri sa monteze placute in limba maghiara la Universitatea Babes-Bolyai.

Actiunea a inceput la Facultatea de Chimie, unde vicepresedintele CIB, Hantz Peter, care invoca o hotarire a senatului UBB din 2005, a pus doua placute cu "fumatul interzis" in maghiara. Studentii au avut pareri impartite: "Poate e normal sa existe, ca sintem mai multe natii aici, dar nu ma asteptam sa le puna asa", a spus o studenta la linia romana. "Era normal sa fie puse mai de mult, eu ma bucur ca exista", crede o studenta de la linia maghiara.

La Facultatea de Litere insa, presa a fost oprita sa intre in cladire, iar cei doi portari au blocat usa. "Avem dispozitie sa nu va lasam", a strigat unul dintre ei. Reprezentantul CIB a fost insa lasat sa intre in facultate, precum si in cladirea rectoratului, unde a mai pus citeva placute. "Universitatea este plina cu jandarmi, cu portari, cu tot felul de securisti", a spus Hantz Peter.

Conducerea UBB "condamna aceste actiuni, care nu au avut nici un fel de aprobare din partea senatului, prin urmare UBB va aplica toate prevederile legale pentru a stopa astfel de actiuni", a declarat purtatorul de cuvint al universitatii, Cristina Nistor. Ieri-seara, placutele fusesera deja date jos, dupa cum ne-a confirmat Hantz Peter, care a mai spus ca impotriva lui conducerea UBB a depus o plingere la politie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.