Patriarhia Romana si Editura Universalia au lansat ieri, la Palatul Patriarhiei, Enciclopedia lacasurilor de cult din Bucuresti. Lucrarea este disponibila in doua volume, intinse pe aproape 1.200 de pagini si publicate in limbile romana si engleza. P
Patriarhia Romana si Editura Universalia au lansat ieri, la Palatul Patriarhiei, Enciclopedia lacasurilor de cult din Bucuresti. Lucrarea este disponibila in doua volume, intinse pe aproape 1.200 de pagini si publicate in limbile romana si engleza. Primul dintre ele, dedicat bisericii ortodoxe, prezinta 350 de biserici cu intregul lor patrimoniu istoric si cultural, in pagini insotite de fotografii, harti si planuri arhitecturale.

Cel de-al doilea pune in lumina celelalte biserici si culte din Bucuresti, printre care se numara biserici si capele catolice, biserici greco-catolice desacralizate, demolate, biserici protestante si neoprotestante, baptiste, penticostale, moschei, geamii si alte lacasuri de cult. La lansarea enciclopediei au participat patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Teoctist, preoti ortodocsi si reprezentanti ai altor culte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.