Mai multi inalti functionari sint cercetati pentru divulgarea de secrete de stat.

Serviciile secrete au informat DIICOT despre o grupare al carei scop era obtinerea de date si documente de natura a periclita securitatea statului. Print
Mai multi inalti functionari sint cercetati pentru divulgarea de secrete de stat.

Serviciile secrete au informat DIICOT despre o grupare al carei scop era obtinerea de date si documente de natura a periclita securitatea statului. Printre nominalizati sint inalti functionari ai statului, precum Dorinel Mucea (foto), adjunctul sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie din Ministerul Economiei. Ieri, el a fost chemat la audieri de procurori, ca si Radu Mihai Donciu, consilier al ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, dar si Marius Robert Neagoe, directorul juridic al PPSPI.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, din primele date detinute de DIICOT, gruparea era constituita in jurul cetateanului bulgar Stancev Stamen, consultant al unei societati bancare internationale.

Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala fata de cei amintiti, Calin Mircea Flore, reprezentant permanent in Romania al unei societati de consultanta bancara, Mustafa Oral, Susak Michal, consultant international, Vadim Benuatov Don (consultant international). Ministrul Comunicatiilor l-a suspendat ieri pe Radu Donciu din functia de consilier.

Antecedente

In legatura cu Dorinel Mucea, presa a vehiculat numele lui referitor la privatizarile din domeniul energetic, dintre care cele mai multe au fost subcontractate de Fondul Romano-American de Investitii (FRAI), al carui asociat a fost si Mucea.

In timpul guvernarii Nastase, FRAI a acordat consultanta Executivului roman in ceea ce priveste societatile Distrigaz Sud, Distrigaz Nord, CEC, a termocentralelor din Turceni, Rovinari si Craiova. In prezent, FRAI este consultant pentru privatizarea Romgaz, Electrica Nord, Electrica Sud si Muntenia Nord.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.