Primaria Capitalei a cheltuit jumatate de milion de euro pentru un studiu pe care nu-l mai poate folosi.

Consiliul General al Primariei Capitalei a votat, la inceputul lunii, o hotarire cu privire la aprobarea unui raport realizat de firma TRAPEC, ce prevede masuri pe care autoritatile trebuiau sa le ia pentru eficientizarea sistemului de termoficare si incheierea unui parteneriat public-privat pentru RADET. Numai ca municipalitatea a aprobat raportul cu o intirziiere de aproximativ un an. „Stiti cum este in sedinte, apar tot timpul noi proiecte de hotarire. Intr-adevar, el trebuia aprobat, cel tirziu la inceputul lunii ianuarie a acestui an", a declarat Dorin Baleanu, consilier municipal PNL. Totodata, acesta a recunoscut ca de aplicarea recomandarilor din raport se preocupa mai mult Ambasada Elvetiei, finantatorul proiectului, decit municipalitatea.

Raportul a fost realizat cu un grant in valoare de aproximativ o jumatate de milion de euro acordat de Ambasada Elvetiei.

„Nu-mi este de folos"

Si viceprimarul Razvan Murgeanu, care ocupa si functia de director al Directiei de Utilitati Publice, recunoaste ca acest studiu nu-i mai este de folos. „Trebuia aprobat pentru ca aveam termen de decadere financiara. Mie nu-mi este de folos, avind in vedere ca municipalitatea va prelua centralele electro-termice, iar termenii tehnico-economici de investitie nu mai sint actuali", a declarat Razvan Murgeanu.

In plus, acesta a spus ca studiul nu mai este de actualitate si ca acum va trebui sa se cheltuiasca alti bani pentru reactualizarea lui. „Actualizarea studiului va costa aproximativ un milion de euro, pentru ca datele trebuie reactualizate si mai trebuie aduse unele completari", a explicat Razvan Murgeanu.