Romania va fi izolata complet din punctul de vedere al valorificarii produselor din carne de porc si de pasare.

Tara noastra nu va putea exporta animale vii si produse din carne de porc si de pasare de la 1 ianuarie 2007 nu doar i
Romania va fi izolata complet din punctul de vedere al valorificarii produselor din carne de porc si de pasare.

Tara noastra nu va putea exporta animale vii si produse din carne de porc si de pasare de la 1 ianuarie 2007 nu doar in UE, ci si in Rusia. In acest fel, procesatorii romani nu vor avea nici o sansa sa-si valorifice produsele, fiind nevoiti sa vinda doar in tara. "Pentru romani se inchid toate pietele. Se activeaza clauza de salvgardare atit pentru produsele din carne de porc, cit si pentru cele din carne de pasare, din cauza reintroducerii vaccinarii impotriva pestei porcine, respectiv din cauza gripei aviare. Vom fi terminati", a aratat Sorin Minea, presedintele Asociatiei Romane a Carnii.

Rusia a avertizat ca, incepind cu 1 ianuarie 2007, va interzice toate importurile de carne din Uniunea Europeana, din cauza ingrijorarilor privind pesta porcina din Romania si Bulgaria. Rusia a interzis deja importurile de carne din Polonia, dupa ce Varsovia s-a opus semnarii tratatului energetic UE-Rusia.

Interdictiile impuse de Moscova urmaresc crearea unor probleme comerciale, a caror rezolvare sa aduca Rusiei cistiguri nete in domenii strategice precum impunerea pe piata europeana a energiei, considera un diplomat european, citat de EUObserver.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.