Cea de-a XVI-a editie a Festivalului International de Film DaKINO se deschide maine la Bucuresti, cu vernisajul unuia dintre cei mai importanti artisti plastici ai inceputului de mileniu, Samuel Havadtoy, prietenul lui Andy Warhol, apropiat al famili
Cea de-a XVI-a editie a Festivalului International de Film DaKINO se deschide maine la Bucuresti, cu vernisajul unuia dintre cei mai importanti artisti plastici ai inceputului de mileniu, Samuel Havadtoy, prietenul lui Andy Warhol, apropiat al familiei Lennon, cel care a fost managerul si partenerul lui Yoko Ono.
Vernisajul va avea loc la Sala Auditorium a MNAR. Samuel Havodtoy poate fi considerat cea mai fericita combinatie intre un regizor si un artist plastic. Cea mai reprezentativa colectie a sa se intituleaza "Love is Hell", bazata pe o tematica larga. Artistul sustine ca este vorba de acel iad pe care ni-l dorim cu totii, si spera ca odata ajunsi pe lumea cealalta vom putea trai din nou acest iad - iadul iubirii. Un iad prin care Samuel a trecut si despre care, datorita speculatiilor, i s-a cerut sa scrie o carte. El a ales sa o scrie in propriu-i stil. Fara sa dea coordonate, fara sa fie foarte explicit, el ascunde "filele" cartii in spatele unei bucati de perdea, lasandu-ne doar sa intrezarim drama. Asemeni filmelor cu final deschis, fiecare dintre noi poate duce povestea mai departe in felul lui, asa cum ne-ar placea fiecaruia sa se intample. Profund impresionat de faptul ca va expune la Muzeul National de Arta, acolo unde a fost gazduit si Brancusi, artistul, care a venit in tara in urma cu o luna pentru a prospecta locatia unde urma sa aiba loc vernisajul, a cunoscut oameni si locuri, ceea ce l-a facut sa-si schimbe viziunea fata de Romania. Aceasta experienta a fost impulsul pentru a crea o noua colectie de lucrari, special pentru Festivalul DaKINO al carui invitat a acceptat sa fie. (M. ANDRONESCU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.