Din avionul care-l transporta spre Libia colonelului Gadaffi, Traian Basescu a transmis natiunii ca miercuri, 22 noiembrie 2006, CSAT se va intruni sub conducerea sa, pentru a discuta contractul Petrom. Desi intamplatoare, locul si timpul Comunicatu
Din avionul care-l transporta spre Libia colonelului Gadaffi, Traian Basescu a transmis natiunii ca miercuri, 22 noiembrie 2006, CSAT se va intruni sub conducerea sa, pentru a discuta contractul Petrom. Desi intamplatoare, locul si timpul Comunicatului catre tara sunt mai mult decat semnificative pentru nostalgia lui Traian Basescu dupa ipostaza raposatului Ceausescu: 1. Fostul Conducator se dadea in vant dupa astfel de decizii luate in calatoriile cu avionul spre tari straine sau in timpul vizitelor de lucru pe meleagurile lui Decebal. Ele ii dadeau satisfactia sufocanta a Romaniei aflate la degetul sau mic. 2. Liberalii au incercat la un moment dat, cu moliciunea specifica lui Calin Popescu Tariceanu, sa puna la indoiala CSAT, vazut un organism de sorginte bolsevica, incompatibil cu statul de drept. Ei ar fi intrat in istoria tarii la loc de cinste daca ar fi mers pana la capat cu demersul lor de desfiintare a CSAT. Principalele institutii ale Romaniei zise si democratice sunt intr-un fel sau altul rezultatul optiunii populare prin alegeri libere si independente. CSAT e singura institutie de decizie din Romania fara nici o legatura cu democratia. Multi dintre membrii sai sunt numiti de presedinte. Activitatea CSAT nu e supusa controlului democratic. Ne aflam in fata unui organism la discretia unui singur om: Traian Basescu. Un fel de CPEx al lui Nicolae Ceausescu! Azi, sub pretextul ieftin ca energia e o chestiune tinand de siguranta nationala, CSAT ia in discutie un contract comercial. Se spune ca privatizarea Petrom are multe hibe. Ea a fost insa rezultatul unor negocieri comerciale. A lua in discutie aceste negocieri si chiar a incerca sa le anulezi, cum se prevede a se intampla la sedinta de azi a CSAT, de catre un organism mai mult militar decat civil, trimite la o realitate de republica bananiera, in care Consiliile militare, alcatuite din sergenti, decid in chestiuni comerciale, sociale si politice. In aceste zile premergatoare intrunirii CPEx sub conducerea lui Traian Basescu, un fel de Nicolae Ceausescu de bodega, presa a fost informata ca DNA ancheteaza dosarul privatizarii Petrom. Materialele dedicate afacerii dezvaluie ca ancheta a inceput in aprilie 2006. Sa zicem ca-i asa. Numai ca informarea opiniei publice romanesti despre aceasta ancheta exact acum, cand CSAT se intruneste pentru a discuta contractul Petrom, duhneste de la o posta a santajare.
Santajarea unei companii comerciale - OMV - prin amenintarea cu DNA.
De un an si ceva scriem si spunem ca DNA s-a transformat, prin dependenta procurorilor de ministrul Justitiei si de presedinte, intr-o veritabila Politie Politica a regimului Basescu. Amenintarea cu intrarea in atentia DNA sau chiar cu anchetarea de catre DNA a devenit un instrument de santajare a partidelor, a presei, a mediului de afaceri de catre Traian Basescu.
Multi s-au intrebat cum de a putut fi trimis in judecata Adrian Nastase pe baza unui rechizitoriu in care acuzatiile de luare de mita si santaj sunt atat de lipsite de probe, incat ar putea face in orice moment temeiul unui proces de calomnie. Asistand stupefiati la santajarea OMV cu o ancheta penala pentru a face pe plac lui Traian Basescu, ne dam seama ca superficialitatea Rechizitoriului impotriva lui Adrian Nastase n-a fost intamplatoare. De mai mult timp, DNA e folosit de catre Traian Basescu pentru a face si desface partide, pentru a scoate din joc personalitatile politice in stare sa-l concureze in sondaje si, desigur, la alegerile prezidentiale. E limpede ca multi politicieni, oameni de afaceri, jurnalisti si-au spus: daca procurorii DNA, instrumente ale lui Traian Basescu, si-au permis sa trimita in judecata pe fostul premier al Romaniei si pe nevasta acestuia pentru niste fapte banale, tinand de slugarnicia damboviteana, exista riscul sa ajungem si noi la DNA in doi timpi si trei miscari daca nu-i facem pe plac lui Traian Basescu. Si astfel, incetul cu incetul, politicieni, patroni de presa, oameni de afaceri au inceput sa-i cante-n struna lui Traian Basescu. Multa lume s-a intrebat cum a devenit peste noapte Gheorghe Flutur un admirator al Platformei Stolojan. Incredibila demonstratie de abuz pe fata, in dispretul statului de drept si al bunului-simt care este Rechizitoriul lui Adrian Nastase, ne obliga la o intrebare: A fost santajat Gheorghe Flutur cu DNA?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.