Guvernul si conducerea OMV vor cauta o solutie prin care preturile gazelor pentru populatie sa nu mai creasca pana la sfarsitul anului 2008. Acesta a fost rezultatul discutiilor purtate ieri de premierul Calin Popescu Tariceanu si Wolfgang Ru

Guvernul si conducerea OMV vor cauta o solutie prin care preturile gazelor pentru populatie sa nu mai creasca pana la sfarsitul anului 2008.

Acesta a fost rezultatul discutiilor purtate ieri de premierul Calin Popescu Tariceanu si Wolfgang Ruttenstorfer, presedintele grupului austriac OMV, actionarul majoritar al Petrom. ""Am discutat si am convenit de principiu sa gasim o formula prin care sa evitam pe viitoarea perioada, pana la finele lui 2008, cresterea pretului la consumatorul casnic datorita necesitatii alinierii preturilor la cele mondiale. Mai pe romaneste spus, sa gasim formula prin care aceste preturi sa nu mai urce"", a declarat Tariceanu.

FOND. Una dintre solutiile avansate este crearea unui fond de ajutorare sociala in care OMV-ul sa aiba o anumita contributie si din care sa fie acoperita variatia de pret la gaze. ""Astazi nu pot preciza cum va functiona acest fond pentru ca el face obiectul unei negocieri. Trebuie sa gasim cadrul legal pentru aceasta operatiune, cum merg banii de la companie la acest fond, cum merg banii de la acest fond catre consumatori, ca sa asiguram mentinerea pretului la nivelul actual"", a explicat premierul. Tratamentu va fi aplicat doar populatiei. ""Nu dorim sa extragem gaze din productia interna sau sa importam la un pret si sa le dam pe piata interna la un pret mai mic decat cel din import, cu alte cuvinte sa subventionam industria. Preturile pentru consumatorii industriali vor fi preturile de pe piata"", a spus Tariceanu.

O VARIANTA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.