Cristian Tudor Popescu a renuntat ieri la functia de presedinte al Clubului Roman de Presa.
"Stimati colegi, am fost ales presedinte al Clubului Roman de Presa in urma cu aproape patru ani, intr-un moment greu si confuz din istoria acestei orga
Cristian Tudor Popescu a renuntat ieri la functia de presedinte al Clubului Roman de Presa.
"Stimati colegi, am fost ales presedinte al Clubului Roman de Presa in urma cu aproape patru ani, intr-un moment greu si confuz din istoria acestei organizatii. In tot acest timp m-am straduit cat m-au tinut puterile sa aduc in discutie chestiuni de morala gazetareasca si patronala, discutii concretizate in documente de lege si de reglementare interna care sa limpezeasca si sa ordoneze lucrurile atat in Club, cat si in presa. Viata politica din ce in ce mai vulgara si superficiala din Romania ultimilor ani este insotita, ca si cum n-ar vrea sa ramana mai presus, de o presa tot mai degradata, moral si profesional. (...) Multe, prea multe ziare sunt folosite ca adevarate maciuci, cu care se da in capul victimei fara nici cel mai mic scrupul de a justifica titlurile de-o schioapa si pozele cat jumatate de pagina. (...) Suvoaie de bani venind din afara presei inunda acum mass-media, alterand relatiile profesionale din bransa, golind de sens branduri construite in mai mult de un deceniu. Componenta jurnalistica a CRP este tot mai palida. E din ce in ce mai greu sa aperi prestigiul presei in fata atacurilor insultatoare ale politicienilor. Pentru a nu crea socuri administrative mai pot asigura functia cel mult pana la 1 ianuarie 2007", se arata in scrisoarea deschisa a lui Cristian Tudor Popescu. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.