Zoe Ceausescu, fiica Elenei si a lui Nicolae Ceausescu, a decedat, luni noapte, la Spitalul Elias. Potrivit unor surse medicale, Zoe Ceausescu (58 de ani) ar fi murit in locuinta ei din cartierul Cotroceni, bolnava de cancer. Zoia Elena Ceausescu

Zoe Ceausescu, fiica Elenei si a lui Nicolae Ceausescu, a decedat, luni noapte, la Spitalul Elias. Potrivit unor surse medicale, Zoe Ceausescu (58 de ani) ar fi murit in locuinta ei din cartierul Cotroceni, bolnava de cancer.

Zoia Elena Ceausescu urmeaza a fi inmormantata in cursul zilei de miercuri.

In 28 noiembrie, la Judecatoria sectorului 5 Bucuresti are loc procesul in care MApN este actionat in judecata de Zoia Elena Ceausescu, care solicita ca ministerul sa dovedeasca faptul ca parintii ei au fost inhumati in Cimitirul Ghencea Civil. Ea a dat in judecata si Administratia Cimitirelor din Capitala.

Procesul continua, singurul frate al ei ramas in viata, Valentin Ceausescu, urmand a prelua demersul lui Zoe, precizeaza avocatul.

Zoia Ceausescu cerea instantei deshumarea parintilor ei si efectuarea unei expertize medico-legale, pentru stabilirea identitatii celor care sint ingropati acolo, ea nefiind convinsa ca persoanele inhumate sint parintii ei.

Zoia Ceausescu cerea si un loc de veci in acelasi cimitir, pentru a-si ingropa crestineste parintii.

Fratele cel mic al lui Zoe, Nicu Ceausescu, a decedat in toamna lui 1996, intr-o clinica din Viena. Nicu (45 de ani) a murit din cauza unui cancer de ficat. El este inmormantat in cimitirul Ghencea Civil. De cate ori a fost vazuta in acest cimitir, Zoe depunea flori la mormantul fratelui ei, Nicu, ea evitand sa mearga la cel al parintilor.

Fiica fostului cuplu conducator al Romaniei comuniste a avut, sustin apropiati ai familiei, o tinerete extrem de nefericita. Relatiile ei personale au fost controlate cu strictete de Elena Ceausescu, majoritatea barbatilor pe care i-a iubit fiind respinsi de ""Cabinetul Doi"".

Militia si Securitatea au fost de doua ori in alerta maxima in anii a€™70, ca urmare a disparitiei fiicei conducatorului statului, Nicolae Ceausescu. In ambele cazuri, disparitia a avut loc in urma unor neintelegeri dintre Zoe si parintii ei, Nicolae si Elena Ceausescu, care nu erau de acord cu relatiile in care era implicata fiica lor.

Dupa caderea de la putere a cuplului Elena si Nicolae Ceausescu - condamnati la moarte in decembrie 1989 - copiii acestuia, Zoe, Nicu si Valentin, au fost ridicati si cercetati pentru subminarea economiei nationale, in legatura cu fapte pentru care au fost executati parintii acestora.

Copiii cuplului au fost arestati sub acuzatia de subminare a economiei nationale si le-au fost confiscate mai multe bunuri.

Ulterior, ei au fost eliberati si cercetati in stare de libertate. La 12 ianuarie 1996, Parchetul General a dispus scoaterea de sub urmarire penala a celor trei copii ai fostului dictator Nicolae Ceausescu, pentru ca faptele de care au fost acuzati nu au existat. Totodata, s-a dispus si revocarea masurilor asiguratorii puse pe bunurile lor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.