Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, a asteptat intoarcerea lui Teodor Stolojan din SUA, pentru a-i trimite o invitatie la dialog. Pana la stabilirea datei si orei, vicepresedintele Teodor Melescanu lanseaza o tema de incercare: Stolojan ar trebui s

Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, a asteptat intoarcerea lui Teodor Stolojan din SUA, pentru a-i trimite o invitatie la dialog. Pana la stabilirea datei si orei, vicepresedintele Teodor Melescanu lanseaza o tema de incercare: Stolojan ar trebui sa aiba o functie in PNL.

Desi sambata i-a invitat pe platformisti sa plece la PD, presedintele liberal, Calin Popescu Tariceanu, a facut o intoarcere de 180 de grade si l-a chemat pe Theodor Stolojan la o discutie. Premierul s-a grabit sa avanseze si o data: chiar luni, (ieri - n.n.), daca se poate, intrucat miercuri va pleca la Paris pentru operatia la genuchi. Emisarul invitatiei a fost secretarul general al Guvernului, Radu Stroe. Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a lansat insa o idee de incercare: oferirea unei functii pentru Theodor Stolojan. El ne-a declarat ca este firesc ca liderul PNL sa-i propuna lui Stolojan ""revenirea in partid si sprijinul politic pentru ocuparea unei pozitii"". ""Depinde de ce isi doreste dl Stolojan"", a mai comentat Melescanu. Intrebat daca aceasta functie ar putea fi cea de presedinte executiv, vicepresedintele liberal a explicat ca e greu sa i se ofere acest post lui Stolojan, pentru ca trebuie infiintat prin congres extraordinar. ""Nu poate fi vorba nici de functia de vicepresedinte. Trebuie sa ii propui o functie unica in partid, cum ar fi cea de presedinte al Delegatiei Reprezentantilor Nationali"", a explicat Melescanu. Desi sefia DRN ar fi o postura mai mult onorifica in partid, Stolojan are experienta unei asemenea functii, intrucat, in perioada in care Valeriu Stoica era presedintele PNL, el era presedintele Consiliului National.

TOTI SAU NICI UNUL. Abia intors din SUA, Stolojan a fost luat pe sus de ziaristi cu intrebarea daca se duce sau nu la intalnirea cu Tariceanu. Pus la curent cu detaliile de catre Raluca Turcan si Cristian Boureanu, care l-au asteptat pe Stolojan la aeroport, fostul presedinte liberal a conditionat iar dialogul cu Tariceanu. ""Am inteles ca doreste sa discutam despre reintoarcerea mea in partid si despre o eventuala functie. Nu aceasta este problema, este vorba de intoarcerea tuturor celor care au fost exclusi recent abuziv din partid si de reformarea partidului plecand de la platforma liberala, blocarea declinului si eliminarea practicilor actualei conduceri"", a spus Stolojan, care a si amanat o eventuala intalnire pentru zilele urmatoare. De altfel, dupa lansarea invitatiei, Valeriu Stoica
s-a si grabit sa precizeze ca Tariceanu nu-l poate lua la discutii pe Stolojan singur, ci pe toti platformistii la pachet. ""Un dialog ar fi posibil daca domnul Tariceanu ar recunoaste platforma ca atare. Din cate am inteles, dansul lanseaza invitatii pentru dialog unor persoane, or noi suntem o echipa"", a declarat Stoica. Grupul Stolojan-Stoica urmau sa aiba aseara prima intalnire cu grupul Flutur. Stolojan a recunoscut ca o eventuala discutie cu Tariceanu va depinde de rezultatul intalnirii cu ministrul Agriculturii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.