Scriitor, critic literar, presedintele USR
Varsta: 67 de ani Scriitorul si criticul literar Nicolae Manolescu va prelua incepand de astazi, la Paris, postul de ambasador al Romaniei la UNESCO. Presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania
Scriitor, critic literar, presedintele USR
Varsta: 67 de ani Scriitorul si criticul literar Nicolae Manolescu va prelua incepand de astazi, la Paris, postul de ambasador al Romaniei la UNESCO. Presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania a aflat in decembrie 2005 ca a fost propus ambasadorul Romaniei la UNESCO de catre Ministerul Afacerilor Externe. Dupa aproape noua luni, comisiile de politica externa l-au validat in aceasta functie. Manolescu a anuntat ca nu va renunta la presedintia USR, ales in aceasta functie din iunie 2005, si ca nu-si va delega nici una dintre atributiile de presedinte decat in cazuri exceptionale. Noul ambasador va raspunde de programele UNESCO pentru Romania si va colabora cu Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO de la Bucuresti. Pentru ca va reprezenta Romania in instantele UNESCO, Jurnalul National il declara pe Nicolae Manolescu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.