Parlamentul a decis aseara sa prelungeasca mandatul presedintelui Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Gabriela Anghelache, pana la 30 iunie 2007, desi aceasta este trimisa in judecata in dosarul Rompetrol pentru ""fals intelectual, favorizarea

Parlamentul a decis aseara sa prelungeasca mandatul presedintelui Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Gabriela Anghelache, pana la 30 iunie 2007, desi aceasta este trimisa in judecata in dosarul Rompetrol pentru ""fals intelectual, favorizarea infractorului si aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat"".

Singurii care s-au impotrivit hotararii in plen au fost reprezentantii PRM, in timp ce liberalul Varujan Vosganian incerca sa justifice decizia prin faptul ca CNVM nu putea functiona cu mandate expirate.

Presedintia CNVM revine, conform intelegerii din Coalitie, liberalilor, care intentionau sa-l nominalizeze pe Paul Miclaus, si el trimis in judecata in lotul Patriciu, intentie pentru care Ionut Popescu ameninta cu demisia din PNL.

Membrii CNVM sunt trimisi in judecata in afacerea ""Patriciu-Bursa"" dupa ce au musamalizat tranzactia desfasurata la 7 aprilie 2004, cand actiuni Rompetrol au fost vandute de trei ori sub pretul bursei unui off-shore din Cipru avandu-l ca reprezentant pe un apropiat al lui Dinu Patriciu, apoi rascumparate fie de Rompetrol, fie de o serie de nume cunoscute din Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.