Un joc al gandurilor . Doua personaje, doi gladiatori, doi actori de exceptie, o singura piesa, ""Zoo Story"", de Edward Albee. Doi barbati care, timp de aproape o ora, devin gladiatori masurandu-si fricile, temerile, indoielile, sperantele, dorintel
Un joc al gandurilor . Doua personaje, doi gladiatori, doi actori de exceptie, o singura piesa, ""Zoo Story"", de Edward Albee. Doi barbati care, timp de aproape o ora, devin gladiatori masurandu-si fricile, temerile, indoielile, sperantele, dorintele si iubirile. Existentele lor s-au intrepatruns, pentru ca dupa aceea sa se desparta si sa se reintalneasca, din nou, candva. Mai precis, la 29 noiembrie, in acelasi loc, respectiv Clubul Prometheus din Capitala, ora 21:00.
Joc. Regia nu este recomandata celor indiferenti si palizi sufleteste. Pusa in scena de un regizor in care arde focul sacru si care trudeste atent pe langa personajele de la care invata la fiecare reprezentatie, piesa determina spectatorul sa devina ambitios, dispus sa intre in dialog. Pompiliu Kostas Radulescu, tanarul regizor despre care vorbim, publica in 1999 o carte numita ""Joc de ganduri"" la Editura Traditii, o proza umoristica SF in anul 2000 la Targul Gaudeamus, ce avea sa ii aduca premiul pentru debut.
Privire complice. Ce a iesit din jocul lui de ganduri numit ""Zoo Story""? Actorii Iulian Glita si Bogdan Serban au depasit orice asteptari si prin jocul efervescent au uimit asistenta. In ""Zoo Story"", impulsul violentei gratuite a societatii americane este extrem de puternic. Vorbele intense ale actorilor, insotite de gesturi uimitor de expresive, te fixeaza in scaunul tau cu o privire deopotriva candida si complice. O piesa vie, cu un fler al ineditului extraordinar, care nu poate fi ignorata de public.
Vis. Familia si profesia, toate doar in imaginatia lui Peter.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.