Statiunile bulgaresti se anunta, din acest an, un concurent serios pentru destinatiile interne in care merg in mod obisnuit pasionatii de schi.

In acest an, statiunile autohtone vor avea concurenta nu numai pentru vacantele din per
Statiunile bulgaresti se anunta, din acest an, un concurent serios pentru destinatiile interne in care merg in mod obisnuit pasionatii de schi.

In acest an, statiunile autohtone vor avea concurenta nu numai pentru vacantele din perioada de iarna, ci si pentru excursiile de weekend din acest anotimp. Concurenta vine de peste Dunare, din statiunile montane din Bulgaria. Principalele statiuni sint Bansko, Pamporovo si Borovets. Se considera ca romanii vor lua in calcul oferta pentru aceste statiuni si pentru ca distanta fata de Romania este destul de mica. Astfel, de la Bucuresti pina la Bansko sint 550 de kilometri, iar distanta Bucuresti - Pamporovo este de 520 de kilometri. Cea mai apropiata statiune de capitala Romaniei este Borovets - 470 de kilometri. Preturile pe care le prezentam nu sint valabile pentru perioada sarbatorilor de iarna si difera de la operator la operator.

Preturi in Bansko

In Bansko sint 14 pirtii de schi, cu un total de 65 km. De asemenea, 44 de tunuri de zapada sint in functiune pe toata durata sezonului de schi. In luna decembrie, la un hotel de trei stele, tariful este de 30 de euro, pentru ca apoi sa scada la 17-19 euro, pina la inceputul lunii februarie. In februarie, tariful ajunge la 19-22 de euro. La un hotel de patru stele, pretul este de 45-50 de euro. In acesti bani intra micul-dejun si cina. Chiria pentru clapari, schiuri, bete de schi si cartela pentru transportul catre pirtie este de 122 de euro pentru trei zile.

Alte preturi

Borovets si Pamporovo sint alte doua statiuni cunoscute. In prima dintre ele sint 45 de kilometri de pirtie, iar pentru mentinerea acestora in buna stare pentru practicarea schiului functioneaza 14 tunuri de zapada. Cei care aleg un hotel de trei stele vor plati intre 25 si 40 de euro pentru o noapte de cazare, iar pretul difera in functie de perioada si de ceea ce-si doresc: mic-dejun, mic-dejun si cina sau pensiune completa. In cazul celor de patru stele se vor plati intre 30 si 50 de euro. In ceea ce priveste Pamporovo, cei care opteaza pentru hotel de trei stele vor achita pentru o noapte de cazare cu demipensiune intre 17 si 25 de euro, in vreme ce pentru patru stele pretul urca la 30-40 de euro. In aceasta statiune, chiria pentru clapari, schiuri, bete de schi si cartela este de 77 de euro pentru trei zile.

Oferta autohtona

Cele mai cautate statiuni din Romania sint Poiana Brasov, Predeal si Sinaia. In Poiana Brasov, pina in perioada sarbatorilor, pretul pentru o noapte de cazare intr-un hotel de trei stele e de peste 25 de euro pe zi pentru o persoana, cu mic-dejun inclus. Dupa sarbatori, la aceeasi categorie, pretul ajunge la 37 de euro, iar de la sfirsitul lunii ianuarie ajunge din nou la nivelul inregistrat inainte de sarbatori. La un hotel de patru stele, in prima perioada, preturile sint de aproximativ 40 de euro, pentru ca imediat dupa Revelion sa inregistreze o usoara crestere.

In Predeal, la un hotel de trei stele, o persoana va plati pina in sarbatori sub 25 de euro/zi, pentru ca dupa Revelion tarifele sa urce pina la 30-32 de euro. In Sinaia, inainte de Craciun, un loc intr-un stabiliment tot de trei stele costa si sub 20 de euro, in vreme ce, dupa Revelion, pretul este de 26 de euro.

Tarife de iarna

* Poiana Brasov: trei stele: 25-37 de euro/zi, cu mic-dejun; patru stele: 40 de euro/zi, cu mic-dejun

* Bansko: trei stele: 17-30 de euro/zi, cu demipensiune; patru stele: 45-50 de euro/zi, cu demipensiune.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.