Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis cercetarea in libertate a celor opt persoane retinute joi in cazul traficului cu caziere. Procurorii au facut imediat recurs la Curtea de Apel.
Tribunalul a hotarat cercetarea celor opt perso
Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis cercetarea in libertate a celor opt persoane retinute joi in cazul traficului cu caziere. Procurorii au facut imediat recurs la Curtea de Apel.
Tribunalul a hotarat cercetarea celor opt persoane, intre care si doi politisti, in stare de libertate, pentru ca in acest caz prejudiciile au fost minore, intre 200 si 500 de lei. Unul dintre avocatii invinuitilor a declarat ca nu s-a demonstrat legatura intre toate personajele dosarului. Avocatii au ridicat exceptii procedurale, spunand ca ordonantele de retinere emise pe numele clientilor lor sunt nule, deoarece le-au fost emise joi seara, la ora 20:30, la mult timp dupa ce au fost ridicati si dusi la audieri. Exceptia a fost respinsa de instanta dupa cateva minute, judecatorii intrand in dezbaterea pe fond a cererii de arestare preventiva a celor opt. Angajatii Inspectoratului General al Politiei "Floarea Iordache si Nicolae Campeanu, acuzati ca i-au ajutat pe intermediari sa obtina caziere judiciare, sunt acuzati de trafic de influenta si luare de mita. Celelalte sapte persoane sunt cercetate pentru ca ar fi racolat cetateni romani care voiau sa plece la munca in Spania, carora le promiteau ca le obtin vizele de munca in aceasta tara.
Urmariti luni intregi
In urma mai multor luni de filaj a zonei Ambasadei Spaniei la Bucuresti, anchetatorii au dat de firul de legatura al retelei cu un subofiter de la Directia Cazier Judiciar, Statistica si Evidenta Operativa, care elibera, peste rand, contra cost, caziere judiciare.
In urma audierilor unor persoane, procurorii bucuresteni au solicitat Tribunalului Bucuresti emiterea de autorizatii de perchezitii. Astfel, instanta a eliberat 12 mandate de perchezitii, pentru locatii si pentru computere, una dintre acestea fiind sediul IGP. La perchezitiile efectuate joi la domiciliile membrilor retelei s-au gasit inscrisuri necesare obtinerii vizelor de munca, precum si formulare de cazier in alb. La sediul IGP anchetatorii au verificat calculatoarele celor doi subofiteri, ridicand si registrele de evidenta.
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.