Cele doua rivale au de platit polite istorice, in timp ce euroechipele Ligii I fac un tur in zona minata a clasamentului.

De departe, meciul care stringe cele mai multe orgolii in penultima etapa a turului de campionat se disputa la Timisoara, intre Poli si UTA, in eternul derby al vestului. Iar banatenii s-au pregatit la toate nivelurile pentru singura formatie care stirneste mai multa rivalitate pe Bega decit Dinamo. „Toti oamenii cu care m-am intilnit prin oras in aceasta saptamina mi-au spus ca pentru ei este singurul meci care conteaza", si-a expus jucatorul banatean Dan Alexa primele impresii inaintea derby-ului vestului. „Suporterii ne-au spus ce inseamna pentru ei acest meci, eu stiam deja. Ne-au povestit cite ceva si despre meciurile anterioare cu UTA, insa acum prezentul e important si trebuie sa-i batem. Dorim un stadion plin. Ne-au promis ca vor veni in numar mare sa ne ajute sa cistigam. N-am jucat intr-un Poli-UTA, insa cred ca e la fel de important ca un Steaua-Dinamo", intareste Mihaita Plesan.

De partea cealalta, antrenorul Marius Lacatus incearca sa diminueze importanta partidei si, implicit, sa scada presiunea din rindul jucatorilor. „Pe plan sportiv acest meci nu se compara cu unul Steaua-Dinamo. Cele doua formatii din Bucuresti trag an de an la primul loc. Oricum, sint convins ca putem invinge la Timisoara. Avem forta sa facem asta. Imi place de Poli pentru ca joaca pe atac", sustine Lacatus. Fanii din Arad au inchiriat masini din alte judete pentru a ramine cu parbrizele intacte, iar deplasarea cu trenul va fi supravegheata de jandarmi.

Intilnire sub Poarta Sarutului

In aceasta etapa, contrariile se atrag pe prima scena. Inaintea unui nou set de meciuri continentale, euroechipele primului esalon fac un tur in zona minata a clasamentului. La o ora apropiata de matineu, 13.00, Dinamo isi continua turul de forta in fieful nou promovatei Unirea Urziceni.

O ora mai tirziu, Steaua isi da intilnire sub Poarta Sarutului cu Pandurii Tirgu-Jiu, iar Rapid scrie epilogul penultimei etape a primei jumatati de sezon in colaborare cu Ceahlaul Piatra Neamt. „Nu ii vom astepta sa atace. Ii vom astepta pe teren si vom juca fotbal. Trebuie sa jucam fotbal fara frica, fara teama", este declaratia razboinica a tehnicianului gorjean Eugen Neagoe, care a descoperit si mijloacele prin care sa le fure cele trei puncte ros-albastrilor: „Conditiile obligatorii sa o batem pe Steaua ar fi sa alergam mult, sa ne concentram la fiecare faza si, cind vom avea ocazii, sa marcam. Trebuie sa fim foarte atenti la tot ce vom face pe parcursul celor 90 de minute. Chiar si daca vom marca noi primii, Steaua este o echipa care oricind poate sa intoarca jocul sau rezultatul". In schimb, presedintele Marin Condescu are argumentele sale. „Daca am eliminat-o pe Dinamo din Cupa Romaniei - si era pe primul loc -, cred ca avem forta necesara sa ne luptam de la egal la egal cu orice echipa, deci si cu Steaua", spune oficialul Pandurilor, care le-a promis jucatorilor prime de 1.500 de dolari in caz de victorie.

Primul duel al gemenilor Karamian

Acelasi optimism se deduce si in rindul nemtenilor, pentru meciul de miine seara contra Rapidului, fie si in contextul in care giulestenii dau impresia ca au trecut peste forma slaba a inceputului de campionat. „Din punctul meu de vedere, vom avea in fata cea mai in forma echipa a campionatului. Ii respectam, dar nu ne este frica de ei. Pina la urma, gruparea giulesteana poate fi invinsa, iar o echipa ca a noastra are mare nevoie de cele trei puncte puse in joc. Fiti siguri ca vom face tot ce ne va sta in putere sa le obtinem", considera jucatorul Angelo Alistar, care va reveni in meciul de miine dupa o absenta de doua saptamini.

In cazul in care antrenorii celor doua echipe, Florin Marin, respectiv Razvan Lucescu, ii vor utiliza, cei doi gemeni Artimon (Rapid) si Arman Karamian (Ceahlaul) ar putea sa debuteze ca adversari.

Seful CCA revine la calculator

In timp ce tot mai multi oficiali din fotbal contesta arbitrajele din Liga I, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, anunta ca in retur se va reveni la metoda delegarii „fluierasilor" prin calculator. Pe de alta parte, seful CCA pare dispus sa renunte la functie: „Daca responsabilii FRF considera ca aceasta comisie nu-si face datoria sau este incapabila si ca locul meu nu este aici, fara discutie, ma voi retrage sau ne vom retrage".