Scoala nr. 280, "Mihai Sebastian", din Sectorul 5 al Capitalei, a gazduit ieri un seminar pe tema "Toleranta interetnica in sistemul de invatamant gimnazial".
Sub acest pretext am incercat sa aflam un punct de vedere obiectiv de la cei i
Scoala nr. 280, "Mihai Sebastian", din Sectorul 5 al Capitalei, a gazduit ieri un seminar pe tema "Toleranta interetnica in sistemul de invatamant gimnazial".
Sub acest pretext am incercat sa aflam un punct de vedere obiectiv de la cei in masura sa ne spuna daca icoanele si insemnele religioase din salile de clasa ar trebui excluse. Directoarea scolii "Mihai Sebastian", Garta Silvia, sustinuta de colegele de cancelarie, ne-a declarat ca "suntem un popor majoritar crestin-ortodox si nu se cuvine sa interzicem icoanele si crucifixele in salile de curs. In scoala noastra sunt trei sau patru elevi de alta orientare care aleg singuri daca vor sa participe sau nu la ora de religie. Sunt copii care chiar daca nu impartasesc credinta crestin-ortodoxa sunt prezenti in sala si iau parte la discutiile initiate de profesor. In plus, daca cei care nu folosesc insemnele crestin-ortodoxe si au alte podoabe bisericesti, le pot face loc printre cele deja existente in sala de curs". La randul lor, elevii din scoala bucuresteana 280 au declarat ca daca s-ar putea vorbi despre o discriminare la nivelul acesta, atunci icoanele ar putea sa lipseasca din salile de clasa, dar atata vreme cat colegii care apartin altor confesiuni nu se plang de prezenta lor, acestea pot sa ramana acolo unde le este locul. Pe de alta parte, ei au mai adaugat ca icoanele prezente in salile de curs sunt, de regula, aduse de comun acord cu profesorii, elevii si parintii. Preotul militar, Marius Ciprian Pop, a dorit sa adauge ca: "toti sunt copii ai Domnului indiferent de etnie sau religie si trebuie sa invete sa fie toleranti".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.