Festivalul prezinta, prin filme de fictiune si documentare, toate detinand premii renumite, dramele pe care copiii din diferite parti ale lumii le traiesc sub ochii nostri, 20 noiembrie fiind Ziua Drepturilor Copilului.
Manifestarea cupr
Festivalul prezinta, prin filme de fictiune si documentare, toate detinand premii renumite, dramele pe care copiii din diferite parti ale lumii le traiesc sub ochii nostri, 20 noiembrie fiind Ziua Drepturilor Copilului.
Manifestarea cuprinde trei sectiuni: filme cu tematica sociala premiate in competitii internationale; o sectiune competitiva de documentare (14 pelicule realizate de televiziuni sau producatori independenti din tari europene); filme facute de copii si adolescenti, care au participat la ateliere de creatie video, desfasurate la Iasi, Campulung, Timisoara si Bucuresti - "Un Minut de Adolescenta" (30 de filme de un minut, cele mai bune urmand sa fie selectionate pentru o campanie pentru promovarea drepturilor copilului).
Sunt programate, de asemenea, trei evenimente speciale: avanpremiera filmului "Ryna" de Ruxandra Zenide (despre cautarea propriei identitati a unei adolescente dintr-o comunitate din Delta Dunarii, in care identitatea colectiva este o sursa de tensiune intre locuitori); "Copiii sunt lucrul cel mai de pret din lume" - o expozitie de fotografii ale copiilor din Beslan; filmul Elisabetei Bostan "Saltimbancii". Festivalul se va incheia cu filmul "Nascuti in bordeluri" (Born into Brothels), premiat in 2005 cu Oscarul pentru "cel mai bun documentar". Luni (20 noiembrie), va avea loc, la Teatrul Bulandra, un simpozion despre drepturile copilului si film.
Festivalul isi propune sa promoveze Drepturile Copilului in Romania si este organizat de Asociatia pentru Comunicare audio-vizuala "Signis Romania", in parteneriat cu UNICEF Romania si Institutul Francez, cu sprijinul Motorola. Proiectul "Privind copiii" se adreseaza tinerilor cu scopul de a invata si a asimila limbajul audio-vizual, ca alternativa de exprimare de sine. Festivalul are si o "prelungire", proiectiile urmand sa continue la Iasi (4-6 decembrie) si Timisoara (8-10 decembrie).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.