In ce an a fost infiintata societatea Delta Asigurari?
Societatea a intrat pe piata asigurarilor in toamna anului 2003 ca societate de asigurari de viata, incepand sa-si desfasoare practic activitatea in februarie 2004. Este o societate cu un
In ce an a fost infiintata societatea Delta Asigurari?
Societatea a intrat pe piata asigurarilor in toamna anului 2003 ca societate de asigurari de viata, incepand sa-si desfasoare practic activitatea in februarie 2004. Este o societate cu un capital, la ora actuala, de 13 milioane de lei, cu un milion peste capitalul minim admis de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Am inregistrat profit inca din primul an de activitate iar pentru anul 2006 estimam obtinerea unui profit semnificativ.
Ce tipuri de asigurari ofera societatea dumneavoastra in acest moment?
In acest moment, societatea si-a diversificat portofoliul de asigurari, avand ca principala pondere a asigurarilor asigurari de grup si individuale, de deces, apoi asigurarile mixte de grup si individuale, asigurarile suplimentare de deces, invaliditate totala si temporara, asigurarea de renta de studii pentru copii, un produs mai nou, iar cel mai nou produs pe care am reusit sa-l avem este asigurarea de sanatate, cu care speram sa intram cat de curand pe piata asigurarilor.
Cat reprezinta, ca pondere, asigurarile de grup in totalul activitatilor societatii?
Asigurarea de grup are o pondere importanta la ora actuala, aproape 90 la suta din totalul portofoliului primelor brute subscrise.
Circula informatii privind extinderea activitatilor Delta Asigurari. Despre ce este vorba?
Managementul societatii a hotarat ca este esentiala extinderea activitatilor si in afara granitelor Romaniei.
Aveti un plan de dezvoltare?
Da, este vorba despre un plan in doua etape. Avem in vedere in primul rand intrarea pe piata de asigurari din Republica Moldova. Nu va fi o investitie "greenfield" ci vom achizitiona o societate existenta, care opereaza deja. Incercam, prin know-how-ul acumulat la nivelul societatii noastre, sa o dezvoltam in scopul castigarii unei cote de piata semnificative. Exista deja societati importante din Romania care au intrat pe piata din Republica Moldova.
De ce Republica Moldova?
Ne-am gandit la Republica Moldova deoarece este o piata noua, cu potential, este la inceputul dezvoltarii in privinta asigurarilor si este, in primul rand, apropiata noua nu numai ca distanta, ci si ca mentalitate, ca popor. Vom repeta, daca vreti, experienta din Romania, pentru ca vom gasi o piata care este in dezvoltare, asa cum am fost si noi acum zece ani si vom reusi sa fim printre cei care vor aduce produse noi si competitive pentru tara respectiva.
Ce va urma dupa Republica Moldova?
A doua etapa a planului despre care va vorbeam prevede extinderea si pe alte piete ale Europei de Est. Ne gandim la Bulgaria, Croatia si tari din spatiul CSI. Este esential sa vedem, in primul rand, cum vor evolua lucrurile si in aceste tari si, in primul rand, modelul de legislatie adoptat pentru dezvoltarea pietelor de asigurari din aceste tari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.