Dan Ciachir, reputat scriitor si unul dintre cei mai renumiti specialisti in probleme teologice, considera initiativa profesorului Emil Moise nejustificata.
"Este un sofism, o falsa perceptie de incalcare a unor drepturi. Este dreptul omului de
Dan Ciachir, reputat scriitor si unul dintre cei mai renumiti specialisti in probleme teologice, considera initiativa profesorului Emil Moise nejustificata.
"Este un sofism, o falsa perceptie de incalcare a unor drepturi. Este dreptul omului de a alege daca vrea sa opteze pentru o religie sau un simbol anume. Or, crucea este un simbol crestin nu numai ortodox. Si crucea si icoanele fac parte din traditia acestei tari. Acest tip de simboluri il intalnim in mai toate tarile europene cum sunt Italia, Spania, Germania sau Portugalia. Si in scolile lor sunt acceptate crucile ca simbol. Trebuie sa tinem cont de faptul ca, intr-o tara preponderent ortodoxa (cum in alte tari predomina catolicismul de exemplu) majoritatea populatiei accepta aceste simboluri. A trecut atat timp de la caderea Comunismului si majoritatea romanilor considera aceste simboluri o eliberare de ceea ce a fost. Numai comunismul a interzis icoanele si crucile. Aceste ONG-uri care sustin initiativa probabil ca nu mai au ce face, nu mai gasesc argumente care sa le justifice existenta si se leaga de argumente asa-zise europene. Nu poti preleva generalul de particular in acest caz. Cum este steagul Uniunii Europene un simbol asa si la noi exista simboluri universal acceptate. Oricum, initiativa mi se pare de prost augur atat timp cat aceste simboluri exista si in Parlament si chiar pe drapelul Romaniei. Ce ar vrea sa punem acum poze porno sau deocheate in scoli", a declarat pentru ZIUA reputatul scriitor. (P.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.