George Copos va controla in cateva zile peste 99,9% din actiunile SC FC Rapid SA, dupa ce Florin Talpes, Dan Ostahie si Dan Fati ii vor ceda, in schimbul unei sume totale de aproape o jumatate de milion de euro, partile pe care le detineau.
George Copos va controla in cateva zile peste 99,9% din actiunile SC FC Rapid SA, dupa ce Florin Talpes, Dan Ostahie si Dan Fati ii vor ceda, in schimbul unei sume totale de aproape o jumatate de milion de euro, partile pe care le detineau.
Ostahie a anuntat saptamana trecuta ca se va retrage din Giulesti, iar Talpes si Fati intentioneaza, la randul lor, sa-i vanda lui Copos actiunile pe care le detin la SC FC Rapid SA. Cei trei se alatura astfel lui Dinu Gheorghe, fost presedinte executiv al clubului, si lui Doru Seceleanu, reprezentant al ISAF SA, care s-au retras din actionariatul SC FC Rapid SA la mijlocul lunii iulie, in timp ce Jean Valvis detine un procent insignifiant.
Pe 31 martie, clubul giulestean s-a transformat din societate non-profit in societate pe actiuni, in alcatuirea AFC Rapid - 70%, George Copos (prin Ana Holding) - 6%, Jean Valvis - 6%, Doru Seceleanu (prin ISAF SA) - 6%, Dan Ostahie - 3%, Florin Talpes - 3%, Dan Fati - 3%, Dinu Gheorghe - 3%. Ulterior, structura actionariatului a suferit mai multe modificari. Dinu Gheorghe si Doru Seceleanu nu au urmarit majorarea de capital si s-au retras, iar Jean Valvis, care nu a fost anuntat de Copos de majorarea de capital, a fost practic trecut pe " linie moarta". Astfel, la 15 iulie, noua structura de actionariat a SC FC Rapid SA era formata din AFC Rapid 82,49474%, Ana Holding 7,85558%, Dan Ostahie 3,92778%, Florin Talpes 3,92778%, Dan Fati 1,77014%, Jean Valvis 0,00959%, ISAF 0,00959%, Dinu Gheorghe 0,00479%, participatie in actiuni corespunzatoare aportului in numerar subscris (in structura AFC Rapid, cea care are pachetul majortar de actiuni la SC FC Rapid SA, Copos impreuna cu firmele sale detine parti sociale in valoare de 42,85714 la suta%, Jean Valvis cu firmele sale 19,04762 la suta si Dan Ostahie - 4,76190 la suta). In august, Ostahie a devenit si sponsor prinicipal, prin Altex, anuntand un contract de 3.000.000 de euro (in functie de performante) pentru trei sezoane. Intre timp, Ostahie a intrat si el in contradictie cu Copos si si-a anuntat, saptamana trecuta, retragerea din SC FC Rapid SA prin vanzarea actiunilor sale lui Copos. Talpes si Fati urmeaza sa cedeze si ei partile pe care le detineau, astfel incat Copos va reusi, dupa sedinta AGA de la finele acestei luni sau de la inceputul lui decembrie, sa puna mana, aproape in totalitate, pe clubul din Giulesti. "Rapidul sunt eu!", spunea Copos in momentul in care se afla in conflict cu Valvis, constient fiind de ceea ce avea sa urmeze. Cu 17,5% din actiuni detinute prin Ana Holding si cu presedinitia de la AFC Rapid, care detine restul de 82,5% Copos ajunge la peste 99% si poate controla autoritar clubul din Giulesti, reusind astfel sa respecte si statutul impus de Valvis, in care se stipuleaza ca orice decizie se ia cu o sustinere de 95%.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin