Britanicii fac reclama involuntara pentru firmele de echipament sportiv in certificatele de nastere.

Dan Petrescu si-a numit una dintre fetite Chelsea, in semn de recunoastere fata de clubul britanic la care a cunoscut consacrarea. Fostul international roman nu este singurul care s-a inspirat din fotbal pentru a-si boteza urmasii. Conform tabloidului „The Sun", care citeaza un studiu oficial, Arsenal este prenumele a 36 de copii, baieti si fete. Nu mai putin de 29 de copii au fost numiti Brooklyn, dupa fiul cel mai mare al familiei Beckham, in timp ce trei vor trebui sa se recomande chiar David Beckham atunci cind vor creste mai mari. Alti 29 de copii vor fi strigati la catalog Gazza, prescurtarea de la Paul Gascoigne, excentricul fotbalist britanic ajuns in repetate rinduri dupa gratii din cauza scandalurilor provocate dupa betii crincene.

Pasionatii de golf si-au numit copiii Tiger, pe 1.191 de certificate de nastere figurind acest prenume. Au fost si parinti care au ales sa faca gratuit reclama la firmele de echipament sportiv, studiul relevind ca exista doi copii care se numesc Reebok si trei care raspund la prenumele de Adidas. Fotbalul din Marea Britanie a facut prozeliti si la vecinii nostri de la sud de Dunare, in urma cu citiva ani un bulgar numindu-si copilul cu tot „11"-le de start al formatiei Manchester United. Mai mult, dupa o lunga batalie cu autoritatile, numele echipei a devenit prenumele lui Marin Zdravkov, iar pisica a trebuit sa se adapteze la apelul de David Beckham pentru a primi mincare in farfurie.

In Romania, dupa primul 10 din istoria gimnasticii, toate mamele si-au numit fetitele Nadia, iar in cazurile in care botezul era prea tirziu, le-au indrumat pasii spre salile de sport. Si fotbalul a inspirat parintii, portarul formatiei din Pitesti numindu-se Bogdan Arges Vintila pentru ca s-a nascut in perioada de glorie a echipei lui Dobrin. Fotbalistul resitean Ciocoi a obtinut si el prenumele Sansiro, dupa celebrul stadion milanez, deoarece tatal sau era fan AC Milan.