De multe ori, cand intru in relatii cu tot felul de doamne, domnisoare si cucoane noi, am o senzatie de ""d...jà vu"". Mi se pare ca retraiesc, datorita cliseelor de tot felul, experiente anterioare.
Cel mai des am auzit povestea cu
De multe ori, cand intru in relatii cu tot felul de doamne, domnisoare si cucoane noi, am o senzatie de ""d...jà vu"". Mi se pare ca retraiesc, datorita cliseelor de tot felul, experiente anterioare.
Cel mai des am auzit povestea cu ""esti al doilea barbat din viata mea"". Am auzit textul asta de la pustoaice, contabile intre doua varste sau femei proaspat divortate. ""Primul"", de buna seama, fusese un nemernic, care le sedusese si le abandonase, de la caz la caz, dupa o perioada mai mica sau mai mare de timp. Probabil rationamentul este ca ""al doilea"" trebuie sa se simta si sa fie un tip culant, un fel de ""tamaduitor al traumelor"".
La un moment dat o agatasem pe Mirela, o tipa inalta si bine facuta, e adevarat, usor inculta. Avea 28 de ani si, dupa cate aveam sa aflu ulterior din ""surse colaterale"", o experienta sexuala bogata. Dupa ce reusisem sa ma introduc oportun, pentru prima oara, in patul ei, mi-a zis urmatoarea chestie: ""Esti al treilea barbat din viata mea!"".
Mi-am soptit in barba ca face dezacorduri, dar macar e originala. Dezamagirea a sosit in scurt timp, cand mi-a explicat faptul ca, dupa o prima experienta dezamagitoare si lunga, a mai fost unul care nici nu se pune, la un chef, si ca ala era cam pilit si nici nu apucase sa finalizeze. De aici a rezultat, spre dezamagirea mea, ca primisem ""de facto"" tot titlul de ""al doilea"".

Refuzul politicos

De-a lungul vietii am mai intalnit diverse specimene care isi doreau, de fapt, doar o mica harjoneala si eventual un vermut, o atentie, o maslina, fara sa se concretizeze ceva in pat. In cazul asta, de obicei sunt folosite frazele tip pentru ""refuzul politicos"".
Cel mai des am auzit chestia cu eterne regrete, vai ce moment nepotrivit, dar ""tocmai mi-a venit ciclul"". Mai exista si alte formule, de gen ""nu vreau sa facem dragoste din prima"" sau ""trebuie sa ajung la matusa mea bolnava neaparat"". Astea sunt folosite mai ales in cazul ""jocului de asteptare"", cand preopinenta nu stie prea bine ce vrea. La nevoie, pe acelasi tipar, pot fi invocate si motive spirituale, de genul ""nu vreau sa fac dragoste-n Postul Craciunului"".
Acum vreo doi ani cunoscusem o moldoveanca de langa Vaslui, transplantata-n Bucuresti, unde lucra drept secretara la o firma. Am scos-o in oras, am facut pe galantonul si am dus-o la o carciuma scumpa. Fiindca ""nu intrasiera banii pi card"", i-am luat tigari. Dupa cateva pupaturi apasate si mangaieri mi-a declarat rituos ca ""e pi stop"", asa ca i-am dat si bani de taxi, urmand sa ne revedem in vreo trei zile.
La data stabilita, istoria s-a repetat aproape identic. Imi spuneam ca are un fel de ciclu perpetuu, dar am vrut sa vad pana unde se va lungi povestea. Ne-am vazut si a treia oara, de data asta dupa vreo patru zile: iar masa-n oras, iar tigarile, iar povestea cu ""pi stop"".
Cand i-am atras atentia ca e in starea asta de vreo zece zile, mi-a marturisit adevarul. Uitase ca imi mai livrase mie istoria de vreo doua ori. De fapt avea un prieten din Vaslui, pe care nu voia inca sa-l insele. Pe de alta parte, se lasa invitata-n oras de tot felul de cetateni, fiindca facea economie de mancare, de banii de tigari si nu umbla cu RATB-ul.

Intaratari

Un alt loc comun pe care l-am intalnit in relatiile mele cu femei este zona de ""intaratat"". Am gasit multe tipe care de la bun inceput pleaca gandindu-se sa cedeze, dar cugeta si ca e mai bine sa mentina oarece ""tensiune"".
In cazul acesta, tipa accepta sa vina la tine acasa, dar numai ""in calitate de amica"", sa-ti vada colectia de pipe sau sa-ti mangaie pisica. Ritualul de imperechere tine destul de mult, timp in care trebuie sa bagi aluzii, mangaieri intamplatoare si sa insisti atunci cand simti ca poti ocupa ""teren suplimentar"".
Poliloghia asta devine in timp destul de plicticoasa. Cand lucram in redactia altui cotidian observasem ca o colega ma cam place. Am invitat-o in oras. Mi-a comunicat ca vrea sa fim doar ""buni prieteni"", chestie pentru care am cumparat doua sticle cu vin rosu si ne-am mutat palavrageala noastra cu tenta erotica la mine acasa.
Eram cam obosit si intors pe dos, avusesem niste zile grele. Nu prea aveam chef de ""vrajeli"" si inaintare gradata. Dupa prima sticla cu vin, m-am dezbracat si m-am bagat in pat. Colega, intrigata, m-a intrebat pe un ton intepat ce naiba fac.
I-am zis ca-s obosit si ca vreau sa ma culc si ca, asa, ca intre simpli amici, pot sa-i ofer canapeaua, ba chiar patul si sa ma mut eu pe canapea. A racnit: ""Porcule, faci pe prostul! Nu intelegi o femeie! Nu o sa ma ai niciodata!"". Am condus-o pana la usa pe care a trantit-o cu putere.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.