de sistem, tratamentul este sigur si urmat de succes. In cursul terapiei trebuie tinut cont de culoarea parului, de grosimea, densitatea si adancimea lui, de ritmul aparitiei fazei de crestere, dar si de culoarea pielii si anumite aspecte genetice sa
de sistem, tratamentul este sigur si urmat de succes. In cursul terapiei trebuie tinut cont de culoarea parului, de grosimea, densitatea si adancimea lui, de ritmul aparitiei fazei de crestere, dar si de culoarea pielii si anumite aspecte genetice sau de patologie conexa. Pigmentul din firul de par atrage lumina, iar energia este transmisa pe tulpina pilara ca pe un paratrasnet spre radacina, unde se produce o implozie fototermica. In bulbul firului de par se degaja brusc caldura generata de lumina. In felul acesta, radacina este distrusa, dar tulpina firului de par ramane intacta si incastrata in piele. Ea se elimina dupa doua saptamani odata cu exfolierea celulelor moarte din epiderm.
Reducerea pilozitatii, intre 75 si 90 la suta
Melanina din par absoarbe energie luminoasa cu lungime de unda intre 400 si 1.200 nm. Pentru epilare se folosesc urmatoarele tipuri de aparate: laserul rubin (694 nm), laserul alexandrit (755 nm), laserul cu dioda (800-810 nm), laserul NdYag (1.064 nm) si sistemele cu lumina intens pulsata, care pot emite intre 550 si 1.200 nm, acestea fiind cele mai versatile masini. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, utilizatorul trebuie sa inteleaga capacitatea aparatului cu care lucreaza si sa aleaga cea mai potrivita lungime de unda, marime a spotului luminos si durata a pulsului. Se stie ca, in urma unui numar repetat de sedinte de tratament spatiate la intervale de timp, care tin cont de ritmul de dezvoltare al firului de par din zona, se poate obtine o reducere a pilozitatii de 75% pana la 90%.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.