Asta-noapte a venit in tara primul Airbus A 318 pentru Tarom. Seful Autoritatii Aeronautice Civile n-a reusit insa din prima la examenul pentru pilotarea acestui avion.

Tarom a trimis la Airbus echipaje pentru obtinerea licentei de zbor necesare celor care vor pilota aeronavele Airbus A 318. Printre acestia s-a numarat Catalin Codrut, directorul Autoritatii Aeronautice Civile. Cel care ar trebui sa fie crema pilotilor a picat initial testul la simulator pentru pilotarea noului tip de aeronava, compania Tarom platind ulterior alti 5.000 de euro pentru reexaminarea directorului general, pe linga cei 70.000 de euro platiti la inceput pentru examinarea fiecarui pilot. "Ne facem de ris, este ingrozitor, Berceanu ar trebui sa ii ceara demisia. Nu este posibil sa se intimple asa ceva celui care ar trebui sa fie crema cremelor in aviatia civila", spune Adrian Ioan, lider al sindicatului din Autoritate. Intrebat de "Cotidianul", Catalin Codrut a spus ca examenul a decurs bine si a explicat prezenta sa pe listele dedicate pilotilor Tarom prin faptul ca "este obligatia operatorului aerian sa scolarizeze un inspector al Autoritatii".

Primul Airbus a aterizat

Ieri-seara a sosit in tara prima din cele patru aeronave Airbus A 318, seria 111, care vor intra in dotarea Tarom. Pina la finele anului viitor, toate acestea vor opera pe rutele Bruxelles, Frankfurt, Istanbul, Larnaca, München si Tel Aviv. Avioanele au o capacitate de 120 de pasageri. Pretul platit de Tarom pentru achizitionarea unei aeronave Airbus A 318 este de 40 de milioane de euro.