Doi politisti de la Corpul de Control al MAI au stat in arest citeva ore pentru ca s-au dat drept tilhari ca sa verifice reactia colegilor.

Spun ca si-au pierdut buletinul ori declara ca le-a disparut copilul. Comit tilharii si ofera spaga. Apoi scot legitimatiile si se justifica: „Sint de la Corpul de Control si sint in misiune". Verifica orice: daca politistii le inregistreaza plingerile ori daca iau spaga. Testele sint facute periodic de ofiterii Corpului de Control din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) pe colegii lor politisti din toata tara. Acum, intre 8 si 31 noiembrie, este perioada recontrolului, actiune care, potrivit reprezentantilor MAI, a fost declansata la sase luni dupa controlul facut in primul semestru. Atunci se verificase in ce stadiu se afla „implementarea strategiilor sectoriale ale MAI privind ordinea si siguranta cetateanului", spune Biroul de presa al MAI. Acum se reverifica.

Regie de film mut

Pina acum, unii dintre politistii verificati au trecut testele, altii nu, pentru ca, de data aceasta, cei de la Corpul de Control au „jucat" mai dur. Surse din cadrul Politiei ne-au declarat ca ofiterii care au facut recontrolul in Bucuresti au ajuns pina intr-acolo incit, jucind roluri de tilhari, au pus pistoalele la timplele colegilor imbracati in uniforme. Doar pentru a vedea daca reactioneaza corect in asemenea imprejurari. „In cadrul controalelor de evaluare se creeaza o anumita situatie tactic-operativa in care se urmareste modul de actiune a ofiterilor. Uneori se insceneaza furtul unei masini, ori tilharii asupra unei persoane, se fac si reclamatii la 112 si se calculeaza timpul si modul de actiune ale echipajelor", ne-a confirmat Biroul de presa al MAI.

O isprava la Constanta

Verificarile de la Constanta au culminat insa cu o situatie neprevazuta. Politistii Corpului de Control s-au dat drept tilhari care incercau sa smulga in plina zi geanta unei femei. Si asteptau reactia colegilor constanteni de la Ordine Publica, aflati in zona. Numai ca oamenilor de ordine din Constanta li s-a parut suspect ca „tilharii" nu fugeau si pareau a astepta sa fie prinsi. Atunci, politistii constanteni le-au pus „tilharilor" catuse la miini, fara sa tina cont ca acestia s-au deconspirat verbal. Surse din politie sustin ca lucratorii de la Ordine Publica si-au dat seama ca e vorba despre o regie, dar si-au jucat si ei rolul pina la capat. Politistii din Corpul de Control au fost verificati si eliberati pina la urma. Biroul de presa al MAI a refuzat sa dea amanunte despre isprava de la Constanta, pe motiv ca „actiunea nu este finalizata si la ora actuala se verifica dosarele".