Dan Tudorache, liderul PSD Sectorul 1, a eliberat fraudulos autorizatii CEMT pentru transportatori rutieri internationali de marfa pe vremea cand era director general adjunct al unei directii din cadrul Ministerului Transporturilor condus de Miron Mi

Dan Tudorache, liderul PSD Sectorul 1, a eliberat fraudulos autorizatii CEMT pentru transportatori rutieri internationali de marfa pe vremea cand era director general adjunct al unei directii din cadrul Ministerului Transporturilor condus de Miron Mitrea. Motiv pentru care a si fost destituit din aceasta functie in urma unei anchete a Corpului de Control al ministrului.

Dan Tudorache este cunoscut ca pesedistul care in martie anul acesta a anuntat in numele organizatiei PSD Sector 1 ca nu il mai sprijina pe Adrian Nastase nici ca presedinte executiv al partidului, nici ca presedinte al Camerei Deputatilor. La scurt timp, intr-o reuniune tinuta la hotel Confort, lui Nastase avea sa i se retraga sprijinul politic pentru ambele functii, decizie care a dat unda verde schimbarii sale de la sefia Camerei Deputatilor. Si acelasi pesedist care, tot din grija pentru imaginea partidului, i-a cerut fostului premier imediat dupa decizia DNA privind trimiterea lui in judecata in dosarul Zambaccian - Eurografica autosuspendarea din calitatea de membru de partid pe durata procesului.

Putini stiu insa ca Dan Tudorache a fost pe vremea ministeriatului lui Miron Mitrea la Transporturi directorul general adjunct al Directiei Generale de Reglementari si Calitatea Serviciilor in Transporturile Rutiere (DGRCSTR). O functie pe care a parasit-o in mod rusinos in 2001. A fost destituit in urma unei anchete a Corpului de control al ministerului, ancheta care a stabilit ca Dan Tudorache a eliberat fraudulos autorizatii CEMT pentru transportatorii rutieri internationali de marfa. Este vorba despre 58 de autorizatii scoase din stocul de rezerva, acestea reprezentand un sfert din numarul total de autorizatii CEMT pentru stocul de rezerva pe care Romania le primise conform repartitiei Conferintei Europene a Ministrilor Transporturilor in noiembrie 2000.

CONCLUZIE. Raportul Corpului de Control arata ca raspunzator de eliberarea frauduloasa a autorizatiilor este Dan Tudorache


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.