Virgil Tarau a fost validat ieri, la propunerea PD, de plenul reunit al celor doua Camere pe locul ramas vacant in Colegiul CNSAS dupa demisia lui Dan Lazea. Noul membru al Colegiului a fost ales in unanimitate de cei 244 de parlamentari prezenti in
Virgil Tarau a fost validat ieri, la propunerea PD, de plenul reunit al celor doua Camere pe locul ramas vacant in Colegiul CNSAS dupa demisia lui Dan Lazea. Noul membru al Colegiului a fost ales in unanimitate de cei 244 de parlamentari prezenti in sala.

RETRAGERE. Senatorii si deputatii PRM nu au participat insa la acest vot. Ei s-au suparat ca propunerea senatorului peremist Gheoghe Funar ca Tarau sa fie verificat mai intai de CNSAS si apoi sa fie validat de plen, nu a fost acceptata si ca atare au parasit sala. ""Avem deja un caz edificator. O distinsa doamna Musca a dat o declaratie pe propria raspundere ca nu a colaborat cu Securitatea si CNSAS a ajuns apoi la o alta concluzie. Nu vrem sa patim la fel"", si-a argumentat Funar propunerea. Deputatul PSD Valeriu Zgonea i-a reamintit insa acestuia ca toate grupurile parlamentare au fost de acord cu propunerea PD si ca legea nu cere in acest caz decat o declaratie pe propria raspunderea a candidatului ca nu a fost coaborator al Securitatii. ""Ar fi prima data cand s-ar intampla asa ceva. Nu este normal si nici regulamentar ca cinci membri din Colegiul CNSAS sa fie numiti dupa o procedura, si unul dupa o procedura noua"", a aratat Zgonea. Explicatiile nu l-au multumit pe Funar, care a venit si a anuntat de la microfon ca parlamentarii PRM parasesc lucrarile. ""Pentru ca nu ati dorit ca domnul in cauza sa fie verificat, si pentru ca nu vrem sa intre in CNSAS o persoana care s-ar putea sa fie o Musca mai mare, PRM se va retrage de la lucrari"", a spus suparat, Funar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.