Pasajul Basarab, ""ieftin si frumos"" Asa cum a fost gandit de consortiul care a castigat licitatia de constructie, Pasajul Basarab este ""mai frumos si mai ieftin"" decat forma initiala a proiectului, iar lucrarile vor fi demarate in toamna. Asta

Pasajul Basarab, ""ieftin si frumos""

Asa cum a fost gandit de consortiul care a castigat licitatia de constructie, Pasajul Basarab este ""mai frumos si mai ieftin"" decat forma initiala a proiectului, iar lucrarile vor fi demarate in toamna. Asta sustine primarul general Adriean Videanu, care a prezentat ieri macheta si planul viitoarei structuri. Pasajul de 1,9 kilometri va face legatura intre Soseaua Titulescu si Bulevardul Vasile Milea.

Telverde pe Litoral

Desi nu au parte de plaje amenajate corespunzator, turistii de pe Litoral vor dispune de saptamana viitoare de o linie telefonica Telverde pentru sesizari. La numarul 0800.030.200, oamenii pot apela OPC pentru reclamatii cu privire la aspectul plajelor sau la serviciile oferite.

Harghita - Mina Balan si-a inchis portile
Mina Balan din judetul Harghita si-a incetat oficial activitatea, dupa 400 de ani in care a fost principala sursa de venit pentru locuitorii din zona. Ultimii 640 de muncitori au fost disponibilizati ieri. Oamenii vor primi plati compensatorii care sunt cuprinse intre 160 si 210 milioane de lei vechi si drepturi salariale pe o perioada ce poate ajunge, in functie de vechime, la doi ani.
Galati - Prutul ameninta din nou
Nivelul raului Prut a depasit ieri-dimineata cota de inundatie pe sectorul Oancea, obligand autoritatile galatene sa inceapa ridicarea unui dig care sa protejeze drumul ce face legatura intre Galati si Barlad. Cu o crestere de 34 cm intr-o singura zi, raul a ajuns la 562 cm. Nivelul Dunarii a depasit si el cota de atentie cu 18 cm, la un debit de aproape 12.000 de metri cubi pe secunda. (Daniel Mihalascu)
Deva - Incendiu la un depozit de lemn
Un depozit de material lemnos de pe soseaua de centura a municipiului Deva a fost distrus de un incendiu produs in noaptea de joi spre vineri. Desi au avut dificultati din cauza lipsei unei surse de apa, echipajele de pe sase autospeciale ale pompierilor au stins flacarile, prevenind explozia unei statii de combustibil din apropiere. Primele investigatii arata ca incendiul a pornit de la o lucrare de sudura. (M.H.)
Antena 1 - Lucian Mandruta, redactor-sef la Stiri
Lucian Mandruta, redactorul-prezentator al ""Observatorului"" Antenei 1, este noul redactor-sef la departamentul Stiri al postului tv mai sus amintit. El ii succede in aceasta functie lui Vlad Petreanu, care este noul director al Stirilor la Antena 1 si Antena 3. Mandruta nu va pleca de pe ""sticla"", fiindu-i in continuare partener la pupitrul principalelor stiri ale zilei colegei sale, Sandra Stoicescu. (C. D.)
Garda Financiara - Marian Vanghelie, acuzat de evaziune
Garda Financiara sustine ca firma Economat Sector 5, infiintata de Primaria Sectorului 5, condusa de Marian Vanghelie, a prejudiciat bugetul de stat cu aproape o jumatate de milion de lei, reprezentand sume datorate sub forma de TVA si de alte impozite. Acuzatia a fost facuta de Mihai Bordianu, comisarul-sef al Garzii Financiare Bucuresti. Rezultatele controlului au fost inaintate Parchetului. (Daniela Ivan)
Botosani - Mort in beciul Politiei Comunitare
Un boschetar care se adapostea la subsolul unei cladiri unde isi au sediul Politia Comunitara si mare parte din serviciile Primariei Botosani a fost gasit mort in cladire, la mai bine de doua saptamani dupa ce si-a pierdut viata. Ceilalti oameni fara adapost care stateau clandestin in acelasi loc stiau de prezenta cadavrului, dar nu au semnalat-o. (Razvan Constantin)
Jilava si Rahova - Greva japoneza in penitenciare
Sindicalistii din penitenciarele Jilava si Rahova au intrat de joi in greva japoneza pentru ca nu au primit sporurile de munca deosebit de periculoasa si plata pentru orele suplimentare, dar si din cauza lipsei de personal. Ei mai reclama intarzierea ""exagerata"" a legii privind salarizarea si pensionarea personalului, care avea ca termen-limita luna aprilie 2005. Protestul va fi urmat si de actiuni in Justitie. (Miruna Pasa)
Conditii dure - Majorare de capital la SA-uri
Daca nu isi vor majora capitalul social la suma minima echivalenta in lei a 25.000 de euro, pana la 27 octombrie 2006, firmele pe actiuni vor fi obligate sa se transforme in societati cu raspundere limitata, conform Legii 302/2005. Din totalul celor 13.185 de societati comerciale pe actiuni inregistrate la sfarsitul lunii mai, doar 6.772 de firme indeplinesc in prezent conditia limitei minime a capitalului, a precizat directorul general al Oficiului National al Registrului Comertului, Eugen Ghiulea. (Daniela Ivan)
RAFO - Parlamentarii dau buzna la AVAS
Sapte parlamentari de Bacau au decis sa ceara presedintelui AVAS, Razvan Orasanu, sa accepte o intrevedere cu reprezentantii rafinariei RAFO Onesti. Scopul este sa-i fie aduse la cunostinta evolutiile rafinariei din ultima perioada. Potrivit unui comunicat al companiei, acestea ar demonstra capacitatea CALDER-A International B.V. de a prelua obligatiile Balkan Petroleum Ltd. (A.N. Ionescu)
Valcea - Orfanii au pichetat Prefectura
Mai multi tineri fara adapost aflati in grija Directiei pentru Protectia Copilului Valcea au pichetat ieri sediul Prefecturii. Adolescentii sunt nemultumiti ca DPC vrea sa ii mute, pe timpul verii, din centrul unde locuiau intr-un camin destinat copiilor cu varsta pana in 7 ani si celor cu probleme psihice. (Octavian Herta)
Campanie - Control la centurile de siguranta
Soferii bucuresteni care au plecat ieri spre mare au trecut printr-un filtru al Politiei Rutiere organizat in cadrul campaniei ""Stop accidentelor! Viata are prioritate!"". Scopul actiunii a fost depistarea celor care nu poarta centuri de siguranta. Conducatorii auto aflati in aceasta situatie au fost avertizati si au primit pliante cu informatii despre necesitatea de a purta centura. (L.F.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.