Calin Popescu Tariceanu si-a reconsolidat autoritatea asupra filialelor PNL din sud intr-o intalnire pe care a avut-o ieri dupa-amiaza cu liderii organizatiilor liberale din Muntenia si Dobrogea. Liderii sudisti s-au pronuntat impotriva readuce
Calin Popescu Tariceanu si-a reconsolidat autoritatea asupra filialelor PNL din sud intr-o intalnire pe care a avut-o ieri dupa-amiaza cu liderii organizatiilor liberale din Muntenia si Dobrogea.


Liderii sudisti s-au pronuntat impotriva readucerii lui Theodor Stolojan (foto) in partid, problema convocarii unui congres extraordinar nemaifiind abordata. Doar doi lideri de filiale - Ialomita si Dambovita - si doi deputati s-au plasat pe pozitii favorabile revenirii lui Stolojan, respectiv Horatiu Buzatu de la Dolj si Petre Ungureanu de la Valcea. Majoritatea celor prezenti a sustinut ca Stolojan ""si-a batut joc de toate invitatiile la dialog"" si ca nu este cazul ca PNL ""sa faca congres cu pistolul la tampla"". De altfel, Tariceanu a declarat dupa intalnire ca exista disponibilitatea, nu in unanimitate, pentru un dialog cu Stolojan. Si liderul PNL s-a declarat dispus la un dialog ""fara conditii"" din partea lui Stolojan, dialog care sa se bazeze pe ""respectarea valorilor, a identitatilor, a Statutului PNL"". ""Daca aceste lucruri sunt imbratisate si de alte persoane, sunt oricand binevenite in PNL"", a subliniat Tariceanu. El a mai spus ca ""in masura in care agenda lui Theodor Stolojan este cea pe care o anunta"", dialogul se poate realiza. Cat priveste platforma Stoica - Stolojan, liderul PNL a mentionat ca aceasta nu are sustinatori in partid sau ca ""asa-zisii sustinatori sunt persoane care au legaturi de afaceri, de prietenie cu cei care sunt initiatorii platformei. Sunt pescuiti de prin judete pentru a da impresia ca exista o anumita sustinere"". Liderii filialelor liberale din Muntenia au adoptat, cu 40 de voturi ""pentru"" si doua abtineri, si o declaratie politica de sustinere a Guvernului Tariceanu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.