Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a plecat, ieri, spre Danemarca, pentru a participa la Cupa Mondiala, intrecere care se va derula in perioada 14-19 noiembrie, in Sala Sporturilor din Aarhus. Conform programului, echipa pregatita de Gheor
Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a plecat, ieri, spre Danemarca, pentru a participa la Cupa Mondiala, intrecere care se va derula in perioada 14-19 noiembrie, in Sala Sporturilor din Aarhus. Conform programului, echipa pregatita de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi va evolua in Grupa A, alaturi de Polonia, Suedia si Danemarca, si are ca obiectiv accederea in careul de asi al lumii, tricolorele fiind dornice sa-si imbunatateasca performanta de la editia precedenta, cand au pierdut finala mica in fata Rusiei. "Astept o confirmare a muncii pe care am depus-o pana acum si a evolutiilor de la Trofeul Carpati. Totodata, in Danemarca, avem posibilitatea de a ne verifica potentialul cu fortele handbalului european. Pentru a ajunge la o reeditare de finala mondiala cu Rusia, trebuie sa trecem de o grupa destul de dificila. Dar noi ne-am propus si ne dorim sa ajungem in semifinale sau chiar in finala", a declarat la plecare antrenorul Tadici, care-si doreste o revansa in fata handbalistelor din Rusia. Mult mai transanta in declaratii, veterana lotului tricolor, capitanul Steluta Luca, a spus ca putem castiga trofeul. "In urma ratarii calificarii la Europene, vrem sa castigam Cupa Mondiala. Noi mergem sa cucerim acest trofeu, pentru ca daca jucam la Europene veneam sigur cu o medalie. Avem o echipa buna si durerea este foarte mare pentru ca nu participam la turneul final continental", a spus Luca, convocata pentru aceasta actiune alaturi de portarii Dinu, Paslaru si Tolnai, dar si de jucatoarele Maier, Ardean, Avadanii, Galca, Manea, Ivan, Geiger, Bese, Meirosu, Gheorghe, Tivadar, Neagu si Varzaru, ultima urmand sa faca jonctiunea cu lotul nostru direct in Danemarca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.