Ministerul Comunicatiilor, Tehnologiei si Informatiilor a organizat luna trecuta o licitatie pentru achizitia proiectului "Facilitarea accesului comunitatilor locale mici la serviciile de e-administratie". In data de 16 octombrie a avut loc deschider
Ministerul Comunicatiilor, Tehnologiei si Informatiilor a organizat luna trecuta o licitatie pentru achizitia proiectului "Facilitarea accesului comunitatilor locale mici la serviciile de e-administratie". In data de 16 octombrie a avut loc deschiderea ofertelor firmelor care au participat la licitatie. Cea mai mare oferta ca pret a fost de 403.369,29 RON+TVA 76.640,17 RON; 114.071,80 Euro+TVA. Cea mai buna a fost cea a firmei Teamnet International SA: 83.805 RON+TVA 15.923 RON; 23.700 euro+TVA. In mod surprinzator, Comisia de Evaluare a ofertelor din cadrul Ministerul Comunicatiilor, Tehnologiei si Informatiilor nu a ales oferta cea mai mica si cea mai avantajoasa, avand in vedere ca lucreaza cu bani publici. Ba mai mult, si alte firme care au participat la aceasta licitatie au fost scoase din joc, invocandu-se faptul ca nu corespund din punct de vedere tehnic. Pana cand s-a ajuns la Softwin. Firma care a fost declarata castigatoare, desi oferta de pret, bani platiti din banii cetatenilor, era mult mai mare decat a altor firme. Astfel, oferta Softwin, in valoare de 148.402 RON+TVA 28.196 RON; 42.000 Euro+TVA a fost preferata in detrimentul altora mult mai avantajoase.
Oferte ignorate
Daca cea mai avantajoasa oferta din punct de vedere economic, a firmei Teamnet, in valoare de 83.805 RON+TVA 15.923 RON; 23.700 euro+TVA a fost ignorata, la fel s-a intamplat si cu ofertele altor firme cu experienta in domeniu. Comisia de licitatie nu a acceptat nici aceste oferte, care presupuneau costuri mai reduse din partea statului. Pur si simplu a fost preferata firma Softwin. Contactat telefonic, Zoltan Somodi, presedintele comisiei de licitatie, ne-a declarat ca oferta firmei Softwin a fost cea mai buna din punct de vedere tehnic. "S-a tinut cont in primul rand de performantele tehnice. La atribuirea licitatiei au contat in proportie de 70% performantele tehnice si 30% oferta financiara. Chiar daca au existat alte oferte mai avantajoase din punct de vedere financiar, am urmarit in primul rand performantele tehnice. Iar oferta Softwin pe partea tehnica a intrunit aceste conditii", a declarat Zoltan Somodi.
Firma Teamnet a facut contestatie, aratand punctual ca, in conformitate cu criteriile de evaluare prezentate in documentatia de atribuire, intruneste toate conditiile tehnice. In contestatie se arata ca Teamnet are o mare experienta in implementarea tehnologiei propuse in oferta si in cadrul unor proiecte de mare anvergura. Se mai arata ca firma dispune de certificari din partea producatorului tehnologiei propuse, certificari care atesta experienta si expertiza firmei in implementarea tehnologiei respective. De asemenea, se mai precizeaza ca toate proiectele prezentate ca si referinte au fost construite, implementate pe baza tehnologiei propuse si contin majoritatea functionalitatilor cerute prin caietul de sarcini. In contestatie se mentioneaza si ca in ceea ce priveste partea tehnica, oferta acopera toate cerintele din caietul de sarcini. Nu in ultimul rand, toate functionalitatile exista iar platforma oferita este recunoscuta la nivel mondial ca fiind o platforma deschisa care permite dezvoltari ulterioare la costuri minime. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.