RomTelecom isi va restructura, din 2007, activitatea pe trei linii de business si va intra pe segmentul televiziunii prin satelit si Internet, in incercarea de a contrabalansa diminuarea veniturilor din serviciile de telefonie fixa, modificarile fiin
RomTelecom isi va restructura, din 2007, activitatea pe trei linii de business si va intra pe segmentul televiziunii prin satelit si Internet, in incercarea de a contrabalansa diminuarea veniturilor din serviciile de telefonie fixa, modificarile fiind insotite de plecarea directorului comercial si desfiintarea postului. Activitatea operatorului va fi impartita pe trei linii de business, si anume o unitate dedicata wholesale, care va administra infrastructura si relatiile cu alti operatori, una de retail, care va constitui interfata in relatia cu clientii, si o unitate denumita "Centrul Societatii", care va furniza servicii de suport pentru primele doua unitati, au declarat, luni, pentru Mediafax, surse din RomTelecom. Sursele citate au adaugat ca, de la 1 ianuarie 2007, directorul executiv comercial al companiei, Pieter Bakker, va parasi compania. Bakker a fost numit in functie in anul 2003, odata cu instalarea noii echipe manageriale, condusa de James Stuart Hubley. "Confirmam ca la RomTelecom se lucreaza in prezent la un plan de reorganizare interna, ale carui detalii sunt in curs de clarificare, cu scopul aplicarii de la 1 ianuarie 2007. Acest plan va fi raspunsul intern la provocarile actuale si viitoare de pe piata de profil", a declarat, luni, agentiei Mediafax, directorul juridic si de relatii publice al companiei, Catalin Dima. El nu a dorit sa prezinte detalii, dar a precizat ca planul de reorganizare va fi discutat in Consiliul de Administratie, cel mai probabil, pana la mijlocul lunii decembrie. In prezent, in subordinea directorului general James Stuart Hubley se afla sase directori, dintre care un director general adjunct si cinci executivi: Operatiuni, Comercial, Tehnologie, Financiar, Juridic si Corporate Affairs. RomTelecom este cel mai important operator local de telefonie fixa. La jumatatea anului, compania a raportat venituri de 440 milioane de euro, in scadere cu 5,9% fata de intervalul ianuarie-iunie 2005, in timp ce profitul net s-a diminuat cu 75,6%, la 14,6 milioane euro, in urma pierderilor din al doilea trimestru. Alaturi de OTE, care detine 54,01% din RomTelecom, celalalt mare actionar este statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), cu 44,99% din capital. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.