Militarii Batalionului 265 Politie Militara au intrat, ieri, in posesia primelor opt masini usor blindate - Humvee - donate Fortelor Terestre Romane de SUA in baza unui acord incheiat intre guvernele roman si american. Alte opt vehicule Humvee urmeaz
Militarii Batalionului 265 Politie Militara au intrat, ieri, in posesia primelor opt masini usor blindate - Humvee - donate Fortelor Terestre Romane de SUA in baza unui acord incheiat intre guvernele roman si american. Alte opt vehicule Humvee urmeaza sa fie livrate Fortelor Terestre in ianuarie 2007, iar ultimul lot, de sase vehicule, va ajunge in Romania in martie sau aprilie, a precizat Nicholas Taubman, ambasadorul SUA in Romania. Vehiculele de lupta Humvee sunt "noi-noute", a precizat Taubman. "Este o deosebita placere pentru mine sa va ofer aceste vehicule blindate achizitionate cu fonduri furnizate sub forma de granturi de Guvernul Statelor Unite", a afirmat ambasadorul Taubman.
Cele 22 de Humvee-uri care vor intra in dotarea armatei romane au o valoare totala de aproximativ sase milioane de dolari. Potrivit oficialului american, aceste vehicule constituie o marturie a "stranselor relatii dintre Romania si SUA in domeniul Apararii", a mai spus ambasadorul american.
Generalul locotenent Sorin Ioan, loctiitorul sefului Statului Major General (SMG), a multumit pentru donatia facuta de partea americana, subliniind faptul ca acest demers reprezinta ilustrarea bunei cooperari dintre Guvernul SUA si cel roman in domeniul Apararii. Cat despre continuarea cooperarii militare pe partea de echipamente, ambasadorul Taubman s-a referit si la necesitatea Romaniei de a achizitiona un avion multirol. El a adaugat ca Statele Unite se gandesc la posibilitatea de a furniza Romaniei avioane F-16. (D.S.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.