Petrom, BCR si Orange sunt, in ordine, cele mai valoroase companii romanesti, conform Anuarului "100 Cele mai valoroase companii din Romania", editat de Ziarul Financiar, care va aparea astazi pe piata. Petrom a fost evaluat la 8,97 miliarde de euro,
Petrom, BCR si Orange sunt, in ordine, cele mai valoroase companii romanesti, conform Anuarului "100 Cele mai valoroase companii din Romania", editat de Ziarul Financiar, care va aparea astazi pe piata. Petrom a fost evaluat la 8,97 miliarde de euro, BCR la 6,07 miliarde de euro iar Orange la 4,81 miliarde de euro. Compania de pe locul 100 este Asirom, evaluata la 123 milioane de euro. Clasamentul a fost facut luand in calcul capitalizarea bursiera, in cazul companiilor cotate, iar in cazul celor necotate rezultatele financiare din ultimii ani, nivelul datoriilor, cotele de piata si, cel mai important, valoarea tranzactiilor care au avut loc pe acelasi segment de activitate in ultima perioada. Pentru selectia celor 100 de firme au fost analizate datele a peste 250 de companii, cele mai mari din Romania.
Doar 14 din cele 100 de companii au o valoare de piata de peste 1 miliard de euro. Cea mai valoroasa firma de stat este Hidroelectrica, evaluata la 2,70 miliarde de euro, iar cea mai valoroasa firma cu capital autohton este Banca Transilvania, care valoreaza 1,16 miliarde de euro. Un sfert dintre cele mai valoroase 100 de companii sunt din energie, 18 sunt din servicii, 18 din industrie, iar 15 sunt banci. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.