Societatea Dracula Park SA cere despagubiri de peste 3 milioane RON de la municipalitatea din Sighisoara, motivand ca CL nu a respectat unele obligatii contractuale, primul termen al procesului fiind fixat pentru 24 noiembrie, la Tribunalul Mures, in
Societatea Dracula Park SA cere despagubiri de peste 3 milioane RON de la municipalitatea din Sighisoara, motivand ca CL nu a respectat unele obligatii contractuale, primul termen al procesului fiind fixat pentru 24 noiembrie, la Tribunalul Mures, informeaza Mediafax. Potrivit consilierului local din Sighisoara Florian Melus Coman, SC Dracula Park SA reclama Consiliul Local Sighisoara ca nu si-ar fi respectat unele obligatii contractuale legate de proiectele de urbanism si proiectele tehnice referitoare la investitia care ar fi trebuit sa transforme Sighisoara intr-un centru turistic de maxima importanta. "A existat un Consiliu de Administratie mandatat sa ia hotarari, acesta trebuia sa-si angajeze avocat", a declarat Coman, care a precizat ca trei din cei cinci membri ai respectivului Consiliu de Administratie tineau de administratia din Sighisoara: primarul Dorin Danesan, un consilier al primariei si directorul economic. Executivul a anulat, in vara acestui an, titlul de parc industrial acordat proiectului Dracula Park dupa ce un control al Autoritatii de Control a Guvernului a relevat ca titlul de parc industrial a fost acordat ilegal, pentru un teren care nu indeplinea conditiile unui parc industrial. Autoritatea a apreciat ca asocierea nu a fost in interesul statului, care a participat cu 460 hectare teren in valoare de peste 400 milioane euro, in timp ce societatea Dracula Park nu a avut nici un aport material. De asemenea, Guvernul a dispus incetarea dreptului de folosinta al firmei Dracula Park asupra terenului de circa 460 hectare aflat in administrarea RA-APPS, pe care urma sa fie realizat proiectul. Dracula Park are 13.804 actionari si un capital social de circa 82 miliarde de lei vechi. Afacerea Dracula Park a fost lansata in timpul mandatului de premier al lui Adrian Nastase, printre investitorii si asociatii in afacerea Dracula Park numarandu-se atat fostul premier, cat si fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.