Fondatorul Netscape, miliardarul din Palm Beach, James Clark (foto), are o noua iubita, de doar 20 de ani. Insa pentru noua sa idila a trebuit sa faca o serie de sacrificii considerabile, relateaza The New York Post
Unul dintre pionierii Intern
Fondatorul Netscape, miliardarul din Palm Beach, James Clark (foto), are o noua iubita, de doar 20 de ani. Insa pentru noua sa idila a trebuit sa faca o serie de sacrificii considerabile, relateaza The New York Post
Unul dintre pionierii Internetului, care are 62 de ani, a incheiat o intelegere cu sotia sa, Nancy Rutter, reporter al revistei Forbes, care l-a costat nici mai mult nici mai putin de cel putin 125 de milioane de dolari.
Pentru cei 15 ani de casnicie alaturi de Clark, Rutter, care are 52 de ani, va primi o suta de milioane de dolari bani cash, actiuni si garantii, 24,6 milioane de dolari in proprietati, 600.000 de dolari in actiuni la o firma de avioane, plus un numar necunoscut de cai pur-sange, bijuterii si mobila.
"Tarul" Internetului, care s-a nascut in Texas, a declarat ca a incercat sa pastreze secret in ceea ce priveste termenii intelegerii cu fost sa sotie, insa nu a reusit: "sunt inconjurat de barfe, zvonuri si oameni superficiali, parca am fi la <<Truman Show>>", a declarat Clark, care locuieste intr-o casa de 50 de milioane de dolari, fiind vecin cu Donald Trump si Rod Stewart. In ceea ce priveste planurile sale de viitor cu noua iubita, acesta a insistat ca "nu ma voi mai casatori niciodata. Sau, daca o voi face, cu siguranta va exista si un contract prenuptial".
Secret absolut
Cu o avere estimata la 1,1 miliarde de dolari, toata lumea ar crede ca James Clark nu ar putea divorta discret, fara sa afle lumea intreaga. Rezidentul luxoasei zone Palm Beach, fondatorul Netscape a reusit - pana la un moment dat - sa avanseze cu divortul fara ca nimeni sa nu stie. Insa nici macar miliardarul nu a reusit sa-si rezolve probleme de familie intr-o discretie absoluta.
Apele au inceput sa se agite dupa ce a inceput sa-si vanda o serie de posesiuni care apartineau cuplului si care trebuiau impartite. Imediat ce s-a aflat de tranzactii, oamenii au inceput sa-si puna intrebari, si chiar au aflat pana la urma despre ce e vorba.
"Am inteles ca domnul Clark doreste sa lichideze o serie de proprietati, ca intelegere in urma divortului", a declarat un avocat al unei firme de tranzactii imobiliare, iar unul dintre avocatii miliardarului, Mario de Mendoza, le-a taiat entuziasmul curiosilor spunand ca nu discuta afacerile clientilor sai.
Desi zvonuri ale despartirii celor doi circula in cercurile financiare de sase luni, nu exista nici un act in Florida sau California - unde sunt toate afacerile lui Clark situate - care sa confirme aceste zvonuri. Cu toate acestea, miliardarul a inceput deja sa se afiseze cu o "sirena australiana" de 20 de ani. Un apropiat al familiei, care nu a dorit sa-si faca numele public, a dezvaluit ca "se poate ca cei doi sa fi divortat in alta tara, sau in alt oras, ca sa nu afle nimeni. In ceea ce priveste costurile despartirii, proprietatile vandute sunt doar varful icebergului a ceea ce a primit Nancy. Tot ce va pot spune este ca eu cred ca dupa divort, nu-l veti mai vedea pe Jim pe lista din Forbes a celor mai bogati oameni din lume".
Dosare confidentiale
Nimeni din apropiatii celor doi, oficiali sau nu, nu a dorit sa dea vreo declaratie in acest sens. Tot ceea ce s-a aflat pana la urma este ca secretosul miliardar Jim Clark a platit peste 125 de milioane de dolari pentru divortul de ce-a de-a treia sotie, dupa cum se arata in hartiile judecatoriei, care au fost descoperite de presa saptamana trecuta.
Oficial, cei doi au divortat din cauza "unor diferente nefericite", iar divortul s-a pronuntat in luna aprilie, si, desi credeau ca au scapat de ochii indiscreti, intelegerea celor doi s-a facut publica pana la urma.
Se pare ca in luxoasa zona Palm Beach, divorturile de peste o suta de milioane de dolari incep sa devina ceva obisnuit. La inceputul acestui an, patronul echipei din NBA, Houston Rockets, Leslie Alexander, i-a dat sotiei sale cu care a stat timp de 30 de ani, mai mult de 150 de milioane de dolari.
Intrebat de reporterii care l-au comparat cu Alexander, daca nu simte ca a scapat usor avand in vedere averea sa, Clark s-a enervat si a replicat ca "Nancy este o persoana rezonabila, inteligenta si sofisticata. Desi presupuneti ca a fost intelegere dubioasa, nu a fost. Au existat doar negocieri intre doua persoane, dintre care una a fost de acord sa dea anumite lucruri. Sunt bogat, iar Nancy stie asta".
Desi dosarul divortului a fost sigilat in aprilie, judecatorul l-a deschis pentru public saptamana trecuta, iar un purtator de cuvant al tribunalului a declarat ca dosarul a fost declarat secret "dintr-o eroare".
"Motivul pentru am dorit ca dosarul sa fie <<sigilat>> a fost ca nu am dorit ca barfitorii din Palm Beach sa stie ce i-am dat eu sotiei mele. Din aceasta cauza nici nu socializez foarte mult, pentru ca ma irita oamenii vicleni si barfele. Nici macar sotia mea nu se obisnuise cu obiceiurile acestei zone". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.